Sabam haalt Kitty Crowther naar de Boekenbeurs

share

October 28, 2015

Op 4 november zet SABAM samen met IBBY-president Wally De Doncker de internationale wereld van de jeugdliteratuur extra in de schijnwerpers tijdens de Antwerpse Boekenbeurs.

Op het programma van onze conferentie staan bekende sprekers waaronder illustratrice Kitty Crowther, winnares van de Astrid Lindgrenprijs (ALMA) in 2010 voor haar gehele werk. Tot op vandaag is ze de enige Belg die deze internationale jeugdliteratuurprijs won. Kitty Crowther zal haar liefde voor het boekenvak delen met onze gasten.

Wally De Doncker: "Het werk van Astrid Lindgren heeft me al sinds mijn kindertijd aangegrepen. Door haar ben ik van Zweden gaan houden. Kinderboeken zijn de beste ambassadeurs van een land, zeker weten. Door deze conferentie onderstreept SABAM het grote belang van de kwaliteitsvolle kinder- en jeugdliteratuur."

Diverse andere gerenommeerde auteurs waaronder Marc de Bel, Michael De Cock, Do Van Ranst, Annemie Leysen, Sabine De Vos en ook leesbevorderaars van Stichting Lezen verlenen hun medewerking aan de conferentie. SABAM focust op diverse onderwerpen: Wat doet IBBY als  internationale organisatie? Wat is het aandeel van Stichting Lezen binnen de internationale leesbevordering? Hoe stimuleert het VFL vertalingen in het buitenland?(m.m.v. het Vlaams Fonds voor de Letteren, Stichting Lezen en IBBY)
(4 november, Rood Podium, van 10 tot 13u).

Do you have any questions? Our Customer Service will gladly assist you as soon as possible.

 

Contact us