interview kato de boeck en flo van deuren
“Een kortfilm maken kost handenvol geld”
april 17, 2022

Het gaat hard voor Kato De Boeck en Flo Van Deuren. Deze twee jonge regisseuses gooiden niet alleen ieder apart hoge ogen. Als regisseursduo Floko Films schreven ze mee aan de kortfilmreeks Lockdown en monteren ze as we speak hun nieuwe miniserie Roomies.

“Als afstudeerproject moesten we allebei een kortfilm maken”, vertelt Kato. “Hoe low-budget je dat ook wilt doen, het blijft handenvol geld kosten.” Kato en Flo gingen dan ook op zoek naar extra budget. Dat vonden ze onder andere bij Sabam for Culture, waar ze een ontwikkelingsbeurs voor hun kortfilms kregen. 

“De procedure was uitnodigend en laagdrempelig”, voegt Flo toe. Hun beide films vielen in de smaak. Flo werd met Bamboe genomineerd voor de Cinéfondation-selectie op het Filmfestival van Cannes. En Kato won met Provence de publieksprijs op Film Fest Gent, de debuut-, publieks- en persprijs op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven, de Student Film Award op het Zlin Film Festival én de Ensor voor beste Kortfilm op het Filmfestival van Oostende.

Die erkenningen zetten hen in de kijker. “Ik denk wel dat we daardoor werden opgebeld voor Lockdown, dat begin 2021 te zien was op Eén. En dat we het vertrouwen kregen om van Roomies, waarvan de opnames in 2021 startten, nu een tv-reeks te maken. Ook hiervoor genieten we steun van Sabam for Culture”, vertelt Kato. Al blijven de twee daar ook nuchter onder. “Roomies komt zo uit onszelf, uit ons hart. Ik denk niet dat dat anders zou zijn geweest als we de bevestiging van die prijzen of nominaties niet hadden gehad”, sluit Flo af.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons