Justine Bourgeus
Justine Bourgeus: Van frontvrouw naar soundtrackcomponiste
april 17, 2022

De pandemie en de lockdowns veroorzaakten véél menselijk leed. Toch maakte ik persoonlijk een positieve evolutie mee.” Aan het woord: Justine Bourgeus, voor de coronacrisis bekend als frontvrouw van Tsar B. Nu ook componiste van verschillende soundtracks.

“Mijn leven zag eruit als een rollercoaster. Elke dag waren er zoveel dingen die ik ‘moest’ doen. Tot de pandemie op de pauzeknop drukte. Daardoor nam ik de tijd om alles te evalueren en nieuwe inspiratie op te doen.” 

Die bezinningsmomenten stuwden Justine in een nieuwe richting: die van de filmmuziek. “Ik heb er altijd van gedroomd om filmmuziek te maken. Hoe een soundtrack inwerkt op je onderbewustzijn en een bepaald gevoel losweekt … dat is gewoon magisch. Ik vond het dan ook geweldig dat ik tijdens de pandemie plots een aanvraag kreeg van Eén om muziek te componeren voor hun nieuwe serie ‘LEEF!’.”

Nieuwe manier van performen

Momenteel zoekt Justine volop naar een opnamestudio. Want er staan nog meer films en series op haar planning. “Ik treed ook nog op met Tsar B. Al zien mijn shows er nu anders uit. Ik speel de muziek niet meer zoals je die hoort op de plaat – met een band en elektronische instrumenten. Ik begeleid mezelf nu op de viool, in het gezelschap van een celliste. Die manier van performen ligt me veel beter, ik raak dan echt in een soort trance. Ook dat idee ontstond tijdens de coronacrisis”, glimlacht ze.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons