streaming
Online vergoedingen kennen enorme groei voorbije 2 jaar
december 21, 2023

De online vergoedingen die we in 2023 aan onze leden hebben uitbetaald, hebben een indrukwekkende hoogte bereikt van 12,5 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt niet alleen een substantiële groei van 86% ten opzichte van het voorgaande jaar, maar markeert tevens een verviervoudiging sinds de succesvolle uitrol van ons nieuwe digitale platform. Een deel van deze groei is te danken aan een tariefverhoging – waardoor u een iets hoger bedrag per stream ontvangt - en aan de verwerking van reserves – waardoor we muziekwerken met ontbrekende gegevens alsnog succesvol konden linken aan de rechthebbenden en hen daarvoor konden vergoeden. 

Digitaal platform levert snel en efficiënt resultaten

Dankzij ons geavanceerde digitale platform kunnen we nu 95% van de online vergoedingen binnen een termijn van slechts zes maanden na gebruik van uw muziek verdelen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 2021, waar de gemiddelde wachttijd nog meer dan één jaar bedroeg. 

Volgende stappen

Terwijl we blijven voortbouwen op deze positieve ontwikkelingen, richten we ons op de volgende stappen:

  • We streven naar een verdere daling van de tijd tussen het afspelen van uw nummers en het moment waarop u daarvoor wordt vergoed. 
  • We blijven verder investeren in een correcte en uitgebreidere matching van uw werken op digitale platformen.

Verwachtingen voor 2024

Ook in het komende jaar kan u op Sabam rekenen voor een correcte online vergoeding. Onze maandelijkse uitbetalingen blijven doorgaan, en in het voorjaar van 2024 worden uw online vergoedingen geïntegreerd in MyAnalytics, onze digitale analysetool in MySabam. Hierdoor krijgt u een nauwkeurig en volledig beeld van wat uw werken in de online wereld opleveren.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons