MUZIEK

LID WORDEN

Concerten, festivals, radioprogramma's, dj's… Allemaal communicatiemiddelen waarmee muziekwerken op grote schaal kunnen worden verspreid. De muziekwereld is bovendien voortdurend in ontwikkeling.
 

Op dit uitermate boeiende vlak is het voor tekstschrijvers, componisten en uitgevers echter niet eenvoudig om zelf hun auteursrechten op een georganiseerde en doeltreffende wijze te beheren. Daarom vertrouwen ze die taak meestal toe aan een beheersvennootschap zoals SABAM, die haar professionele deskundigheid ter beschikking stelt.
 

SABAM is een burgerlijke coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid van de vennoten.  Zij treedt alleen op voor de auteurs die zij vertegenwoordigt.
 

Hoe kun je je aansluiten? Hoe geef je je muziekwerken aan? Via welke mechanismen worden je auteursrechten geïnd en verdeeld? "LID WORDEN" biedt op al die vragen het antwoord.
 

Als u auteur bent (geen uitgever ! ), kunt u zich :
 

  • online inschrijven door hier te klikken
  • offline inschrijven door middel van dit formulier
     

Nadat u hebt geantwoord op de e-mail die u krijgt na de inschrijving, ontvangt u per post een document met de door u ingevulde informatie. Dit moet u ondertekenen en ons terugsturen met een kopie van een officieel identiteitsbewijs en het aantal werken dat vereist is voor een aansluiting. In een begeleidende brief zullen u de details meegedeeld worden.
 

Uitgevers kunnen gebruikmaken van dit document om zich aan te sluiten.