Beurzen

Sabam For Culture helpt haar leden graag verder met financiële steun bij de opbouw van hun artistieke carrière en dit zowel in België als in het buitenland.
 

Beurs voor de promotie van producties in eigen beheer

Via deze steun draagt Sabam For Culture de promotiekosten van een geluidsdrager in eigen beheer. De tussenkomst bedraagt maximaal € 1500 en dient voor de aanwerving van een persvoorlichter of community manager, of voor de productie van een clip, teaser of ‘radio edit’.

Meer info? Klik hier!

 

Exportbeurs voor showcasefestivals

Met deze beurzen wil Sabam For Culture artiesten ondersteunen die geselecteerd zijn door showcasefestivals in Europa en elders. De beurzen zijn bedoeld om een deel van de kosten te dragen voor het buitenlands optreden. Geselecteerde groepen of artiesten kunnen rekenen op een beurs van € 600 (€ 300 voor soloprojecten).

Meer info? Klik hier!

 

Showcase bij release in het buitenland

Met deze steun wil Sabam For Culture artiesten de mogelijkheid geven in het buitenland op te treden om de release van een eerste of tweede cd te promoten. De showcase heeft als doel om professionals uit te nodigen en voet aan grond te krijgen in het betrokken land. De artiesten en hun begeleiding zorgen er voor dat lokale professionals meewerken aan de organisatie en de promotie van het optreden. Deze steun is van toepassing op concerten die plaatsvinden in 2018. 

Meer info? Klik hier!

 

Steun voor een muziekproject voor auteurs, componisten en hun uitgever  

Sabam For Culture helpt auteurs en hun uitgever bij de ontwikkeling van hun muziekproject door maximaal de helft van de kosten voor promotie en/of een buitenlandse tournee als support act te dragen.

De steun dekt een deel van de uitgaven voor promotie, het maken van een clip of teaser of voor een tournee als support act (voorprogramma) in het buitenland.

Meer info? Klik hier!

 

Beurzen Filmmuziek

Deze beurzen voorzien in een tussenkomst in de middelen die nodig zijn voor de productie van de muziek, met name de kosten voor de studio, muzikanten, bewerker, orkestrator,..

Meer info over de beurs voor filmmuziek? Klik hier!

Meer info over de beurs voor winnaars van een VAF Wildcard? Klik hier!