Johan Verminnen verlaat raad van bestuur van Sabam

share

Februar 22, 2016

Johan Verminnen heeft Sabam geïnformeerd dat hij uit de raad van bestuur van de auteursvereniging wenst te stappen om zich volledig toe te leggen op zijn artistieke activiteiten. Sabam neemt met spijt akte van zijn beslissing. Johan Verminnen is dankbaar aan Sabam voor de taken die hij toegewezen kreeg en die hij onberispelijk trachtte te vervullen.

Johan Verminnen is een enthousiast en gedreven persoon. Hij zetelt sinds 13 januari 1998 in de raad van bestuur. Op 1 januari 2007 wordt hij de Nederlandstalige gedelegeerd bestuurder van Sabam. Op 3 januari 2014 volgt hij Stijn Coninx op als voorzitter van de raad van bestuur van de auteursvereniging.

Johan Verminnen is een man die door iedereen gerespecteerd wordt. Hij slaagde er altijd in verschillende standpunten te verzoenen. Tijdens zijn voorzitterschap van ZAMU was hij de initiatiefnemer van een langverwacht nieuw kunstenaarsstatuut.

De 65-jarige zanger en auteur-componist is al meer dan veertig jaar actief. Hij begon zijn carrière in 1969, toen hij de wedstrijd Ontdek de Ster op de toenmalige BRT won. In 1975 behaalde hij ook een overwinning op het Festival de la chanson française in Spa. “Laat me nu toch niet alleen”, “Ik voel me goed”, “Rue des Bouchers”, “Traag is mooi” en “Mooie dagen” zijn slechts enkele van zijn successen.

Sabam bedankt Johan Verminnen voor het belangrijke werk dat hij voor auteurs, componisten en uitgevers geleverd heeft. 

Über Sabam

Sabam wurde 1922 von Autoren für Autoren gegründet. Als Privatunternehmen sammelt, verwaltet und verteilt Sabam die Lizenzgebühren der Urheber. Sabam ist die Vermittler zwischen dem kreativen Künstler und dem Nutzer der Werke. Sabam garantiert den Autoren eine faire Vergütung für die Nutzung ihrer Werke außerhalb des Familienkreises.

Als größtes Kulturunternehmen in Belgien vertritt sie 41.000 Autoren und mehr als 4 Millionen Werke. Sabam spielt eine aktive Rolle in der Verbreitung von Kultur in Belgien und im Ausland, weil sie Autoren unterstützt und ihnen ein Netzwerk zur Verfügung stellt.

Sabam vertritt sowohl das belgische als auch das internationale Musikrepertoire. Sabam ist multidisziplinär und besteht aus Komponisten, Textern, Verlegern, Dramatikern, Choreografen, Regisseuren, Drehbuchautoren, Dialogautoren, Radioproduzenten, Autoren von Untertiteln, Übersetzern, Romanautoren, Dichtern, Comicautoren, Illustratoren, Journalisten, Bildhauern, Malern, Videokünstlern, Fotografen, Grafikdesignern,…

Tel: 02/286 83 83

press@sabam.be