Belastingfiche
Zo geeft u uw auteursrechten fiscaal correct aan
April 30, 2021

Het is weer die tijd van het jaar om aan uw belastingaangifte te denken. Deze keer voor het inkomstenjaar 2020 (aanslagjaar 2021). De deadline voor een papieren aangifte is 30 juni 2021. Gebruikt u Tax-on-web? Dan hebt u iets meer tijd en kan u uw aangifte indienen tot 15 juli 2021.

Uw fiscale fiche is beschikbaar

Om uw auteursrechten fiscaal correct aan te geven gebruikt u uw fiscale fiche. Die is vanaf nu beschikbaar via uw MySabam-account. U vindt ze terug onder de rubriek 'Financiële gegevens’ binnen de applicatie MyProfile. U ontving van ons ook een exemplaar per post.

Nieuw: werkelijke kosten 

Bent u bij Sabam aangesloten als een natuurlijk persoon? Vanaf inkomstenjaar 2020 werken we voor de berekening van de roerende voorheffing met het systeem van werkelijke kosten, en niet langer met forfaitaire kosten zoals u dat vroeger gewend was. De werkelijke kosten zijn de commissies die Sabam aanrekent voor het beheer van uw auteursrechten.

Voor de aangifte van uw personenbelasting kan u zelf de keuze maken tussen het systeem van forfaitaire of werkelijke kosten.

Hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte?

Onder uw fiscale fiches in MySabam vindt u een handig Excel-document. Daarmee berekent u eenvoudig of u best uw werkelijke of forfaitaire kosten aangeeft.

Bovendien organiseerde Sabam op 28 april een webinar over de fiscaliteit van de auteursrechten. Hebt u die gemist? Geen probleem. Ook die kan u daar herbekijken.

Hebt u een vraag?

Vind het antwoord in dit uitgebreidere artikel over de belasting op uw auteursrechten. 

Geen antwoord gevonden? Contacteer ons via member@sabam.be. Onze medewerkers helpen u graag verder.

share

Haben Sie Fragen?

Unser Customer Service hilft Ihnen so schnell wie möglich.

 

Kontaktieren Sie uns