Johan Verminnen verlaat raad van bestuur van Sabam

share

February 22, 2016

Johan Verminnen heeft Sabam geïnformeerd dat hij uit de raad van bestuur van de auteursvereniging wenst te stappen om zich volledig toe te leggen op zijn artistieke activiteiten. Sabam neemt met spijt akte van zijn beslissing. Johan Verminnen is dankbaar aan Sabam voor de taken die hij toegewezen kreeg en die hij onberispelijk trachtte te vervullen.

Johan Verminnen is een enthousiast en gedreven persoon. Hij zetelt sinds 13 januari 1998 in de raad van bestuur. Op 1 januari 2007 wordt hij de Nederlandstalige gedelegeerd bestuurder van Sabam. Op 3 januari 2014 volgt hij Stijn Coninx op als voorzitter van de raad van bestuur van de auteursvereniging.

Johan Verminnen is een man die door iedereen gerespecteerd wordt. Hij slaagde er altijd in verschillende standpunten te verzoenen. Tijdens zijn voorzitterschap van ZAMU was hij de initiatiefnemer van een langverwacht nieuw kunstenaarsstatuut.

De 65-jarige zanger en auteur-componist is al meer dan veertig jaar actief. Hij begon zijn carrière in 1969, toen hij de wedstrijd Ontdek de Ster op de toenmalige BRT won. In 1975 behaalde hij ook een overwinning op het Festival de la chanson française in Spa. “Laat me nu toch niet alleen”, “Ik voel me goed”, “Rue des Bouchers”, “Traag is mooi” en “Mooie dagen” zijn slechts enkele van zijn successen.

Sabam bedankt Johan Verminnen voor het belangrijke werk dat hij voor auteurs, componisten en uitgevers geleverd heeft. 

About Sabam

Sabam was founded in 1922 by authors and for authors. As a private company, Sabam manages and distributes the royalties that come to the authors. It is the intermediary between the creative artist and the user of the works. Sabam guarantees a fair remuneration of the authors for the use of their works outside the family circle.

Being the largest cultural company in Belgium, it represents 41,000 authors and more than 4 million creations. Sabam is playing an active role in the distribution of cultural products in Belgium and abroad by way of the support it grants to authors and of the network it puts at disposal.

Sabam represents the Belgian as well as the international musical repertoire. Sabam is a multidisciplinary society and is made up of composers, lyricists, publishers, playwrights, choreographers, directors, scriptwriters, writers of dialogues, radio makers, authors of subtitles, translators, novelists, poets, comic strip authors, illustrators, journalists, sculptors, painters, video makers, drawers, photographers, graphic artists, ...

Tel: 02/286 83 83

press@sabam.be