Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Ik wil een cd of USB-sleutel op de markt brengen. Wat moet ik doen en hoeveel kost het?

Als u een geluidsdrager (cd, dvd,...) op de markt wil brengen, moet u ons eerst en vooral een aanvraag tot reproductie bezorgen. Dat kan u gemakkelijk doen via eLicensing.

Nadat we uw aanvraag verwerkt hebben, ontvangt u van ons een factuur voor het gebruik van het (inter)nationale repertoire van Sabam en een voorwaardelijke toestemming. Deze toestemming wordt ook meteen naar de perser van uw productie gestuurd. Opgelet: de toestemming geldt pas van zodra u uw factuur hebt betaald.

Hoeveel kost het?

Voor een cd bedraagt het tarief 8% op de kleinhandelsprijs (exclusief btw), met een absoluut minimum van:
- € 0,2576 voor een single (2 werken / max. 10min.)
- € 0,3968 voor een maxi-single (4 werken / max. 20min.)
- € 0,8312 voor een album (18 werken / max. 80min.)

Het tarief is per exemplaar en wordt vermeerderd met 6% btw.

Voor USB-sleutels bedraagt het tarief € 0,036 per titel, met een absoluut minimum van € 250 per aanvraag.

Ter informatie:
Bij "label" vult u de naam van het muzieklabel in. Brengt u het product in eigen beheer uit? Dan mag u zelf een naam kiezen. Wat Sabam betreft, is uw labelnaam dan aangemaakt. U hoeft geen verdere formaliteiten te vervullen.
Bij "catalogusnummer" vult u het catalogusnummer van de release in. Een catalogusnummer is steeds oplopend. Brengt u het product in eigen beheer uit? Gebruik dan voor uw eerste release een afkorting van de labelnaam en de cijfers 01.
Bij "grafische reproductie" vinkt u enkel "ja" aan wanneer u op de hoes gebruik maakt van beschermde beelden.


Bekijk zeker ook eens onze brochure voor muziek op een geluidsdrager.