Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Ik wil een dvd uitbrengen. Wat moet ik doen?

Als u een muziek-dvd (bv. van een optreden) op de markt wil brengen, moet u ons eerst en vooral een aanvraag tot reproductie bezorgen. Dat kan u gemakkelijk doen via eLicensing.

Het tarief bedraagt 8% op de kleinhandelsprijs (exclusief btw), met een absoluut minimum van:

- € 0,2576 voor 2 werken / max. 10 min.
- € 0,3968 voor 4 werken / max. 20 min.
- € 0,8312 voor 18 werken / max. 80 min.

Gaat het over de reproductie van een audiovisuele productie waarin muziekwerken uit het Sabamrepertoire voorkomen? Dan hebt u een licentie nodig. Bezorg ons het formulier ‘Licentieaanvraag voor het gebruik van muziek in een audiovisuele productie’.

De verschuldigde vergoeding komt overeen met 3,5% van de groothandelsprijs. We houden hierbij rekening met de muziekduur ten opzichte van de totale duur van de film. Belangrijk is wel dat er een minimumvergoeding is van € 0,11 per exemplaar (of per dvd als het om een box gaat).

Zijn de regisseur(s) en/of de scenarist(en) ook vennoot van Sabam? Dan betaalt u een bijkomende vergoeding die overeenkomt met 6,10% van de groothandelsprijs (met een minimumvergoeding van € 0,19 per exemplaar of per dvd als het om een box gaat).

Opgelet: wij kunnen niet zeggen of u een bepaald nummer al dan niet mag gebruiken in een audiovisueel werk. Dat regelt u rechtstreeks met de rechthebbenden of hun uitgever en eventueel de producent van de opname. U kunt de contactgegevens van rechthebbenden opzoeken via onze website.