Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Mijn audiovisueel werk wordt vertoond in de bioscoop en op festivals in binnen en buitenland. Welke auteursrechten ontvang ik?

Voor filmvertoningen in de bioscoop of op filmfestivals ontvangt u geen rechten van Sabam omdat de scenarioschrijver/regisseur zijn rechten hierop heeft overgedragen aan de producent en Sabam alleen int voor de muziek in het werk.

In het productiecontract tussen de producent en de regisseur wordt ervan uitgegaan dat de regisseur zijn auteursrechten voor exploitaties in de bioscoop en op festivals heeft overgedragen aan de producent. Het is dus aan de producent om de scenarioschrijvers en regisseurs rechtstreeks te betalen.

Kortom, scenarioschrijvers/regisseurs kunnen geen vergoeding van hun auteursvereniging krijgen wanneer hun werken in de bioscoop of op festivals worden vertoond. Sabam int en verdeelt wel de rechten voor de muziek, die toekomen aan de componist(en) van de filmmuziek.