Covid compensation
Lid van Sabam of niet? Ontvang een compensatie voor uw verloren auteursrechten.
juli 16, 2021

Na lange onderhandelingen heeft de federale regering besloten om u te compenseren voor de auteursrechten die u sinds het begin van de coronacrisis bent misgelopen. Sabam mag 16 miljoen euro verdelen om auteurs, componisten en uitgevers te vergoeden voor hun geleden schade in de jaren 2020 en 2021.

Vier verschillende compensaties

De afgelopen weken werkten we in overleg met de overheid een systeem uit. Dat bestaat uit vier verschillende compensaties. De berekening verloopt - afhankelijk van het type - volledig automatisch, of op basis van de bewijsstukken die u daarvoor indient:

Automatisch:

  • Een compensatie voor geannuleerde/uitgestelde concerten & theatervoorstellingen.
  • Een compensatie voor het gebruik van uw werken in horeca- en handelszaken.

Op basis van bewijsstukken:

  • Was u geen lid van Sabam in de periode 2017 – 2019? Of werden uw werken in die periode niet of nauwelijks gespeeld? Dan berekenen wij uw compensatie voor geannuleerde/uitgestelde concerten & theatervoorstellingen op aanvraag.
  • Een forfaitaire compensatie voor andere projecten

U bent lid van sabam?

In MySabam ontdekt u vanaf nu via de gloednieuwe applicatie MyCovidCompensation voor welke compensaties u in aanmerking komt. U dient er (indien nodig) ook eenvoudig uw bewijsstukken in. Dat kan nog tot uiterlijk 31 oktober 2021.

Nog geen MySabam-account? Wacht niet langer! Vraag er nu één aan via affiliation@sabam.be.

U bent auteur, maar geen lid van Sabam?

De wetgever heeft voorzien dat ook u via Sabam uw compensatie op basis van bewijsstukken kan aanvragen. Maak daarbij gebruik van de volgende documenten: 

Stuur de ingevulde documenten samen met uw bewijsstukken naar compensation-non-members@sabam.be 

Hebt u een vraag?

We bundelen alle informatie voor u in een reeks concrete vragen en antwoorden.

Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Aarzel niet en neem contact met ons op via member@sabam.be. Of bel: 02 286 84 84. U kan ons elke werkdag bereiken van 9u30 tot 13u. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons