Stel u kandidaat (m/v/x) en stippel mee het beleid van uw beheersvennootschap uit
Stel u kandidaat (m/v/x) en stippel mee het beleid van uw auteursvereniging uit
februari 11, 2020

Zoals u weet is Sabam een coöperatieve vennootschap. Dat wil zeggen dat zij bestuurd wordt door en voor haar aandeelhouders, niet alleen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering maar ook doorheen het jaar in het bestuursorgaan, colleges,...

Hebt u een frisse blik en wilt u zich engageren voor uw auteursvereniging? Lees dan hieronder welke mandaten vacant zijn en stel u meteen kandidaat.

Bestuursorgaan

Het bestuursorgaan (vroeger: raad van bestuur) is dé plaats waar u op het beleid weegt en mee de strategie van Sabam uitstippelt.  
We zoeken kandidaten om vier bestuursmandaten (van vier jaar) in te vullen:

  • een Nederlandstalige auteur in de discipline muziek;
  • een Nederlandstalige uitgever in de discipline muziek;
  • een Franstalige uitgever in de discipline muziek;
  • een Franstalige auteur in een niet-muziek discipline (film & televisie, theater & dans, beeldende kunsten of literatuur).

College voor toneel-, literaire-, en audiovisuele rechten en beeldende kunsten

Als lid van dit college hebt u enerzijds een belangrijke adviserende rol en anderzijds een beslissende rol. Zo kunt u mee vorm geven aan de tarieven en regels in de disciplines film & televisie, theater & dans, beeldende kunsten en literatuur.
We zoeken kandidaten om vier mandaten (van twee jaar) als ‘toegevoegd lid’ in te vullen: twee Nederlandstaligen en twee Franstaligen.

Hoe stelt u zich kandidaat?

Controleer eerst even of u voldoet aan alle voorwaarden in artikel 20 (voor het bestuursorgaan) en artikel 29 (voor het college) van onze statuten. U zult bijvoorbeeld minstens 30 jaar oud moeten zijn, al een aantal jaren aandeelhouder van Sabam moeten zijn en een bepaald bedrag aan auteursrechten moeten hebben ontvangen.

Neem zeker ook eens ons corporate governance charter en onze deontologische code door op dezelfde webpagina.

Stuur uw kandidatuur uiterlijk op woensdag 1 april 2020 via aangetekende brief met ontvangstmelding naar de voorzitter van het bestuursorgaan van Sabam (Aarlenstraat 75-77, 1040 Brussel).

Vermeld in uw kandidatuur duidelijk:

  • voor welk mandaat u zich kandidaat stelt;
  • of u Nederlandstalig of Franstalig bent;
  • in welke discipline u actief bent (als u voor meerdere disciplines lid bent, kunt u zich alleen kandidaat stellen in de discipline waarin u de meeste rechten hebt ontvangen).

Voeg ook een recent uittreksel uit het strafregister toe (afgeleverd na 1 januari 2020).

We wensen u alvast veel succes en zien u graag op onze algemene vergadering van maandag 18 mei!

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons