Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om lid te worden van Sabam?

Om lid te worden van Sabam, volstaat het om het online formulier in te vullen. Afhankelijk van de discipline waarin u actief bent, kan het wel zijn dat we nog extra informatie nodig hebben of u vragen ons een aantal aangifteformulieren te bezorgen voor de werken die u hebt gemaakt.

Muziek:

  • U moet minstens 5 muziekwerken aangeven of aangifte doen van één of meerdere werken waarvan de duurtijd in totaal meer dan 15 minuten bedraagt

Audiovisueel werk:

  • Scenario van een film of een audiovisueel werk dat u hebt gemaakt
  • Of de registratie van een audiovisueel werk (link, dvd…)
  • Een kopie van het productiecontract

Literatuur:

  • Een roman of een gepubliceerde dichtbundel met minstens 15 gedichten
  • 5 voordrachtteksten met een totale duur van minstens 30 minuten
  • 5 kortverhalen of kortverhalen met een totaal van minstens 15 pagina’s

Visuele kunsten:

- een zo volledig mogelijk kunstcurriculum en biografie met een aantal referenties naar tentoonstellingen (enkel voor werken van plastische kunst) of projecten van tentoonstellingen, uitgevoerde opdrachten, persartikels, publicatie van werken in catalogi, tijdschriften of kranten of het behalen van eventuele prijzen of erkenningen.

- minimum 5 foto's, fotokopieën of prints van werken

Theater & dans:

- Een exemplaar van uw geschreven werk

- een aangifteformulier voor dramatische werken met een duur van minstens 15 min.