Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Ik wil een gratis release uitbrengen. Wat moet ik doen?

Als u een geluidsdrager op de markt wil brengen, moet u ons eerst en vooral een aanvraag tot reproductie bezorgen. Dat kan u gemakkelijk doen via eLicensing.

Nadat we uw aanvraag verwerkt hebben, ontvangt u van ons een factuur voor het gebruik van het (inter)nationale repertoire van Sabam en een voorwaardelijke toestemming. Deze toestemming wordt ook meteen naar de perser van uw productie gestuurd. Opgelet: de toestemming geldt pas van zodra u uw factuur hebt betaald.


Wat kost het?

- € 0,2576 voor een single (2 werken / max. 10min.)
- € 0,3968 voor een maxi-single (4 werken / max. 20min.)
- € 0,8312 voor een album (18 werken / max. 80min.)

Dit tarief wordt vermeerderd met 6% btw en is per exemplaar.

Ter informatie:
Bij "label" vult u de naam van het muzieklabel in. Brengt u het product in eigen beheer uit? Dan mag u zelf een naam kiezen. Wat Sabam betreft, is uw labelnaam dan aangemaakt. U hoeft geen verdere formaliteiten te vervullen.
Bij "catalogusnummer" vult u het catalogusnummer van de release in. Een catalogusnummer is steeds oplopend. Brengt u het product in eigen beheer uit? Gebruik dan voor uw eerste release een afkorting van de labelnaam en de cijfers 01.
Bij "grafische reproductie" vinkt u enkel "ja" aan wanneer u op de hoes gebruik maakt van beschermde beelden.


Bekijk zeker ook eens onze brochure voor muziek op een geluidsdrager.