Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Mijn clip wordt uitgezonden in België en in het buitenland. Welke auteursrechten ontvang ik?

U ontvangt auteursrechten van Sabam telkens wanneer uw clip wordt uitgezonden in België (op televisie en op YouTube) en in landen die het auteursrecht voor auteurs en regisseurs van clips erkennen.

Helaas kennen de meeste landen geen auteursrechten toe aan auteurs en regisseurs van clips. Sabam is een van de weinige auteursverenigingen die wel auteursrechten betaalt aan de regisseur/scenarist van een clip.

Wordt uw clip uitgezonden in een land waar de plaatselijke auteursverenigingen hiervoor geen rechten betalen? Zorg er dan (contractueel) voor dat de producent van de clip u een deel van de auteursrechten betaalt voor openbare uitzendingen.