Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken al onze medewerkers momenteel van thuis. De kantoren zijn dan ook gesloten tot en met 5 juni. Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30, op het nummer 02 286 84 84.

Omwille van onderhoudswerken zijn onze eServices niet beschikbaar van woensdag 27 mei om 17u tot donderdag 28 mei om 9u. Bedankt voor uw begrip!

Mijn clip wordt uitgezonden in België en in het buitenland. Welke auteursrechten ontvang ik?

U ontvangt auteursrechten van Sabam telkens wanneer uw clip wordt uitgezonden in België (op televisie en op YouTube) en in landen die het auteursrecht voor auteurs en regisseurs van clips erkennen.

Helaas kennen de meeste landen geen auteursrechten toe aan auteurs en regisseurs van clips. Sabam is een van de weinige auteursverenigingen die wel auteursrechten betaalt aan de regisseur/scenarist van een clip.

Wordt uw clip uitgezonden in een land waar de plaatselijke auteursverenigingen hiervoor geen rechten betalen? Zorg er dan (contractueel) voor dat de producent van de clip u een deel van de auteursrechten betaalt voor openbare uitzendingen.