U kunt op ons rekenen. Uw auteursrechten worden zoals gepland uitbetaald. 
Hebt u een vraag? Vind het antwoord in onze FAQ’s of gebruik dit contactformulier. Bellen kan u elke werkdag van 9u30 tot 13u op 02 286 84 84

Wanneer ontvang ik de uitvoeringsrechten voor het gebruik van mijn werken in het buitenland?

De rechten voor uitvoeringen van uw werken in het buitenland betalen we gemiddeld na twee jaar uit. Dat komt omdat we deze rechten eerst zelf van de buitenlandse auteursverenigingen moeten ontvangen. Vervolgens verwerken we de gegevens. En dan kunnen we ze pas aan u uitbetalen.

Stel: uw werk wordt in het buitenland uitgevoerd in jaar X. Sabam ontvangt van de buitenlandse auteursvereniging de auteursrechten in het jaar X+1. Die rechten betalen we vervolgens in jaar X+2 uit. 

We verdelen de internationale uitvoeringsrechten twee keer per jaar:  in mei en november. Raadpleeg de volledige afrekeningsplanning.

Worden uw werken uitgevoerd in het buitenland? Signaleer het ons zo snel mogelijk via MyPlaylist. Zo bent u er zeker van dat al uw uitvoeringen bij ons en de buitenlandse auteursverenigingen bekend zijn, én ontvangt u de vergoeding waar u recht op hebt. 

Nog geen MySabam-account? Vraag het nu aan via affiliation@sabam.be