20 Belgische artiesten in de kijker op Eurosonic Noorderslag
20 Belgische artiesten in de kijker op Eurosonic Noorderslag
januari 13, 2020

Van 15 tot en met 18 januari strijkt Eurosonic Noorderslag, één van de belangrijkste en grootste showcasefestivals van Europa, weer neer in het Nederlandse Groningen. Artiesten uit heel Europa geven er concerten op diverse locaties in de stad en tal van internationale prijzen worden uitgereikt.

De Belgische delegatie is voor deze 34e editie goed vertegenwoordigd, met maar liefst 20 bands en artiesten op de affiche: Kosmo Sound, Blanche, Black Mirrors, The Guru Guru, Lous & The Yakuza, Brihang, Geike, Tanaë, Glauque, Beraadgeslagen, DC Salas, Sloper, Jan Verstraeten, Het Zesde Metaal, Zwangere Guy, Sylvie Kreusch, Charlotte Adigéry, STAKE, Fulco en The Brums.

Samen met Poppunt en Wallonie-Bruxelles Musiques is ook Sabam for Culture aanwezig onder de vlag van ‘Belgium Booms’ om onze Belgische deelnemers ter plekke te ondersteunen vanuit onze eigen Belgische ontmoetingsplaats in ’t Feithhuis, vlakbij de Grote Markt. We voorzien er onder andere:

  • Vergaderlocaties (van 15 tem. 17 januari)
     
  • Een Belgium Booms-netwerkreceptie met – hoe kan het ook anders- Belgische bieren voor Belgische en internationale muziekprofessionals (16 januari, 16u30)

Daarnaast steunt Sabam For Culture de auteurs, componisten en uitgevers van Sabam via haar beurzenprogramma. Belgische muziekgroepen kunnen daarmee aanspraak maken op een financieel duwtje in de rug voor dit, en andere, showcase festivals. Ons doel: het buitenland laten kennismaken met het Belgische muziekrepertoire en onze auteurs aan buitenlandse contracten helpen. Ontdek de voorwaarden.

Vlaams – Nederlandse Focus

Wist u trouwens dat de eerste editie van Noorderslag ontstond als een muziekwedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands? Daarom focust Belgium Booms op zaterdag 18 januari samen met de Nederlandse collega’s van Dutch Music Export en De Brakke Grond op het succes van Nederlandstalige acts en de muzikale uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland. Dat doen we tijdens een reeks van panelgesprekken, speed-meetings en netwerkmomenten.

Het volledige programma vindt u terug op de website van Poppunt.

Een overzicht van alle Belgische showcases kan u raadplegen op de Facebookpagina van Belgium Booms.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons