Belgie dat zijn wij

share

“België, dat zijn Wij!”

mei 3, 2017

Hoe een maatschappelijk statement als “België dat zijn Wij!” beter kracht bij zetten dan met muziek?
Meter Els De Schepper initieerde eerder al eens een soortgelijk project en zette samen met Saïda Sakali (Koning Boudewijnstichting) en Luc Baekeland (De Centrale) haar schouders onder een nieuw totaalspektakel dat alle muzikale en maatschappelijke grenzen aftast.

Op zondag 7 mei geven topartiesten uit de Belgische pop- en rockwereld samen met een koorformatie het beste van zichzelf op het Paleizenplein, begeleid door het Nationaal Orkest van België. Duizendpoot Els stelde de line up samen en presenteert samen met Marie Daulne. Ook Dirk Brossé, Ozark Henry, Sandra Kim, Jef Neve, Will Tura, Mohamed El Bachiri (Jihad van Liefde), Binti, Typh Barrow, Christoff, Natalia, Stijn Kolacny e.v.a. werken mee.
“Een uit de hand gelopen vrijwilligersproject” noemt Els het zelf. Met ontroerende nieuwe muziek zoals “Lola en Jim” van Viktor Lazlo, geïnspireerd op een vriendin, die het leven liet in de aanslag op de Parijse terrassen.
Zelf kiest Els voor het nummer “True Colors” van Cyndi Lauper. Els: “Dat breng ik samen met een speciaal voor de gelegenheid samengesteld kinderkoor. Ik heb dat altijd al een prachtig nummer gevonden. Mensen die mekaar beter leren kennen, zien opeens ook andere “kleuren” van elkaar. En toen ik "Lola en Jim" voor het eerst hoorde, kwam ik tot het besef hoe mooi het project wordt, en welke weg we hiervoor hebben afgelegd. Het raakte me heel diep.”
Na deze cocktail van diverse muzikale tradities volgt later een theatervoorstelling onder dezelfde noemer. Op maat gemaakt, over begrip, verstandhouding, wederzijds respect, elkaar de hand reiken. “Allemaal thematieken die vandaag heel erg aan de orde zijn.”
Ook het voorprogramma van nu zondag kan Els alvast warm aanbevelen: “Merdan Taplak, dat is vooral dansen en ambiance!”

Afspraak op 7 mei, vanaf 17u, op het Brusselse Paleizenplein, een symbolische plek voor een aanzet tot een samenleving waarin iedereen zich, ongeacht afkomst of levensovertuiging, thuis kan voelen.
Meer info op http://www.belgiedatzijnwij.be/

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons