Ben je componist van filmmuziek? Schrijf je in voor het project Third Character (deadline: 15 augustus)
juli 28, 2023

Tijdens de aanstaande WSA Industry Days (19-21 oktober 2023) organiseert Film Fest Gent het Third Character-project. 

Dit project heeft als doel de samenwerking tussen componisten van filmmuziek en regisseurs/producenten te faciliteren. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Sabam.

 

Wie kan zich inschrijven?

Om je kandidaat te stellen als filmcomponist moet je lid zijn van de World Soundtrack Academy of van de auteursvennootschap Sabam.
 
 

Ben je componist en wil je deelnemen?

Mail het volgende materiaal naar hanne@filmfestival.be tegen 15 augustus 2023:
-         Kort jouw motivatie, inclusief interesses in bepaalde genres
-         Een recente foto
-         Een korte biografie
-         Een selectie van demomateriaal (FLAC, ALAC of MP3) of een link naar online demomateriaal 

 

Je hebt je aanvraag ingediend. Wat nu?

Film Fest Gent zal samen met de 3rd Character partnerorganisaties alle aanvragen in overweging nemen. Het aantal kandidaten dat wordt geselecteerd hangt af van het aantal filmprojecten. In september krijg je een bericht als je geselecteerd werd. 

Je ontvangt dan het script/scenario (geschreven in of vertaald naar het Engels) of een specifieke scène, samen met de visie en de verwachtingen van de regisseur en producent wat betreft de atmosfeer en stijl van de muziek. Je zal enkele demo's voorbereiden, speciaal geschreven voor dit project of voor de gekozen scène. Vervolgens zal je het regisseur/producentenduo ontmoeten op tijdens de WSA Industriedagen die plaatsvinden van 19 tot 21 oktober. Tijdens deze ontmoeting met de filmmaker(s) zal je persoonlijk jouw demo en aanpak pitchen (bij voorkeur in het Engels).

Na deze ontmoeting beslist het regisseur- en producentenduo of ze een samenwerking willen aangaan, en de score van hun project aan jou willen toevertrouwen.  
Is de samenwerking een feit en ben je als componist lid van Sabam dan ontvang je daarenboven een beurs tot €2.500 bij een kortfilm en zelfs tot 5.000 euro bij een langspeelfilm voor de compositie en de productie van de muziek.

 

Wil je meer weten over het project Third Character?

Dit matchmakingproject faciliteert ontmoetingen tussen filmmuziekcomponisten en duo’s van regisseurs en producenten die bezig zijn met een filmproject waarvoor nog een componist geselecteerd moet worden.

Het project werd ontwikkeld door MCFIFA (Internationaal Filmfestival van Aubagne) en Sacem. Voor de Belgische editie werkt Film Fest Gent samen met FIFF Namur (Internationaal Festival voor Franstalige film in Namen).

Meer info.

 

Heb je nog vragen?

Mail ze naar hanne@filmfestival.be.

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons