U kunt op ons rekenen. Uw auteursrechten worden zoals gepland uitbetaald. 
Hebt u een vraag? Vind het antwoord in onze FAQ’s of gebruik dit contactformulier. Bellen kan u elke werkdag van 9u30 tot 13u op 02 286 84 84

Foto The Big Drop-Out: copyright Michiel Hendryckx
The Big Drop-Out levert Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede theaterprijs op
december 11, 2020

Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede zijn bekroond tot de beste theaterauteurs van 2019. Hun voorstelling The Big Drop-Out zorgde hiervoor. Het Belgische auteurskoppel rond het theatergezelschap Hof van Eede krijgt naast deze erkenning ook 5000 euro van Sabam for Culture.

Ans Van den Eede: “We zijn enorm blij met deze prijs. Zeker omdat we een jaar meemaken waarin de toekomst nóg onzekerder is geworden dan ze al was. Deze prijs is een leuke erkenning die ons veel energie geeft.”

Wannes Gyselinck: “Ook hartelijk dank aan de spelers. We schrijven weliswaar met twee. Wij zitten in de cockpit, maar we betrekken hen ook erg bij het schrijfproces. Zo wordt het eindresultaat een soort amalgaam.” 

De onafhankelijke jury prijst Wannes en Ans voor hun “intelligente en intellectueel gelaagde teksten vol meta-theatrale ladingen”. 

“Ze brengen grote existentiële en filosofische vraagstukken op mensenmaat zonder ooit aan diepgang in te boeten”

“Ze brengen grote existentiële en filosofische vraagstukken op mensenmaat zonder ooit aan diepgang in te boeten”, aldus de jury. 

Naar aanleiding van deze prijs sprak Michael De Cock, theatermaker en artistiek leider van de KVS, met de twee laureaten. 
Bekijk het interview. 

Over The Big Drop-Out

In The Big Drop-Out stellen Wannes en Ans zich de vraag waarom het zo’n verleidelijke gedachte is om er gewoon mee te stoppen, je werk, het geregelde leven,… Om jezelf af te zonderen en te ontsnappen aan de dagelijkse rat race, als verzet tegen een wereld waarin je niet wilt meedraaien. 

Over de prijs

Sabam for Culture gaat op zoek naar de beste theatermakers van het afgelopen jaar (2019). De focus ligt op de creatie van nieuwe theaterwerken in diverse genres: theater, dans, circus, performance, comedy,… De winnaar krijgt officiële erkenning én een geldprijs van 5000 euro. Daarmee investeert de auteursvereniging in de carrière van de laureaat.

Die werd gekozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit Evelyne Coussens (freelance cultuurjournalist), Peter Decroubele (verslaggever VRT) en Liv Laveyne (artistieke coördinator).

Lees wie genomineerd was.

 

Foto The Big Drop-Out: copyright Michiel Hendryckx

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons