John Vorhaus

share

Comedy schrijven voor film, tv, internet en al de rest! Workshop van John Vorhaus

augustus 8, 2017

In samenwerking met de Association des Scénaristes de l’Audiovisuel (ASA), de Scenaristengilde, Screen.Brussels, Creative Europe Desk Vlaanderen & Bozar, nodigt Sabam u graag uit op een workshop comedy schrijven met John Vorhaus (US), georganiseerd door mediarte.be.

 

John Vorhaus verwierf wereldwijd faam als scenarioschrijver voor Married… with Children, Head of the Class, The Sentinel, The Flash en een hele reeks tv-series en films. Toch is hij vooral bekend als schrijver van het boek “The Comic Toolbox: How To Be Funny Even If You're Not”, over het schrijven van comedy voor televisie en film.
Vorhaus studeerde aan de Carnegie-Mellon University, is lid van de Writers Guild of America en doceert aan de Northwestern University en aan het American Film Institute.

Op 23 en 24 september geeft hij een workshop in Brussel (in het Engels).
 
Waarom moeten we deze workshop bijwonen?

Wanneer we hem vragen of hij een promotekst heeft voorbereid om schrijvers te overtuigen van het belang van zijn workshop voor hun carrière, antwoordt John Vorhaus: “Goede vraag. Ik had dat kunnen doen, dat klopt. Ik ben toch de expert, de man met de “comic tools”, of niet soms? Per slot van rekening ben ik dankzij mijn boek uitgenodigd.”

Vertel ons dan eens waarom de mensen hun weekend met jou moeten spenderen, meneer de internationale superconsultant?

“Dat is simpel: ze leren er alles wat ze moeten weten over het opbouwen van een grappige tv-serie, film of webserie. Ze leren over alle elementen na te denken en krijgen de kans om hun verhaal te pitchen aan de andere deelnemers om te zien wat het geeft. Daarna geef ik hen tips over hoe ze hun verhaal kunnen verbeteren. Niet slecht, aangezien ik de zelfverklaarde expert ben, toch?”

Onlangs vertelde iemand me: “John is een creatieve bulldozer die me sitcoms heeft leren schrijven. Zonder hem zou ik nog steeds een saaie programmeur zijn.”

 “Oh! En je ontmoet er ook mensen die hetzelfde werk doen als jij. Ze zijn volledig gesloten, heethoofden, ongeloofwaardig, hilarisch en geweldig om te ontmoeten! Een beetje zoals jij uiteindelijk. Het is zelfs niet ondenkbaar dat je er je creatieve duo tegenkomt. Het is alleszins al gebeurd.”

“Wat krijg je nog? Veel gelach, leuke taken, regels, tools en een flinke dosis motivatie. De mogelijkheid om de schrijver die je bent om te vormen tot de schrijver die je wilt zijn.

Ah, ja, en deze tekening. Een cadeau. Gratis en voor niets.”

 

Meer info : klik hier !

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons