Money
De betaling van uw auteursrechten verloopt nu nóg transparanter
januari 27, 2022

Voortaan krijgt u nog meer inzicht in de auteursrechten die u van ons ontvangt: zowel via de vertrouwde betaaldocumenten, als in uw persoonlijke MySabam-account via ‘Mijn Betalingen’ in Played & Paid. 

 

Dit verandert er voor u  

We voegden twee kolommen toe aan uw overzicht van ontvangen auteursrechten: 

  • De eerste kolom vermeldt de commissie die door Sabam wordt ingehouden op uw rechten: die commissiepercentages worden jaarlijks bepaald door het bestuursorgaan of vastgelegd volgens internationale afspraken. Ze laten ons toe om de werkingskosten van uw auteursvereniging te dekken en te blijven investeren in procesvereenvoudiging. 
  • De tweede kolom vermeldt uw afhoudingen voor het sociaal en cultureel fonds: als lid van Sabam bouwt u in de loop van uw carrière een spaarpotje op. Dat kan u opnemen vanaf uw 60ste verjaardag. Daarnaast voorzien we een solidaire afhouding die we via Sabam for Culture inzetten voor sociale, culturele en educatieve doeleinden. 

Let op: deze info is niet beschikbaar voor betalingen uit het verleden en nog uit te voeren betalingen waarvan de berekening eerder al gebeurde. 

 

Nog geen MySabam-account? 

Wacht niet langer en maak er snel één aan! Via MySabam haalt u meer uit uw lidmaatschap én verloopt het beheer van uw auteursrechten nog vlotter.  

Hebt u een vraag? Contacteer ons via member@sabam.be

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons