Sorry voor Alles Kamiel De Bruyne

share

Een babbel met Emmywinnaar en zelfverklaarde geluksvogel Kamiel De Bruyne

december 16, 2017

Een geluksvogel is hij zeker. Maar het waren vooral de verfrissende ideeën, een flinke dosis lef en de ingenieuze uitwerking van een vernieuwend format, die aanstormend televisietalent Kamiel De Bruyne en zijn team internationaal deden schitteren in New York op 21 november. Na de welverdiende overwinningsroes maakt Kamiel graag tijd voor een update op sabam.be.

Vanwege je auteursvereniging een welgemeende proficiat met deze krachttoer! Wat ging er door je heen toen de Emmy voor “Sorry Voor Alles” werd bekend gemaakt?
Kamiel: Puur ongeloof en losgeslagen enthousiasme. We zijn als een bende zotten op en neer beginnen springen en schreeuwen. Toen moesten we nog de lange weg naar het podium afleggen. Eigenlijk gek dat we zelfs tot daar geraakt zijn.

Je “voorganger” Tim Van Aelst verklaarde in de pers dat het een geweldige eer is om hem te winnen maar dat het bijna geen impact heeft op de verkoop van een format. Wat is jouw ervaring?
Kamiel: Wat Tim zegt is voorlopig waar. Het format werd voor de Emmy-uitreiking reeds aan twee landen verkocht, maar sinds de Emmy's zijn nog geen nieuwe deals rond.
De Emmy's zijn natuurlijk wel een goede manier om het format (dat intussen meer dan een jaar geleden op de markt werd gebracht) in een nieuw licht te brengen.
Het is bovendien niet het allergoedkoopste en eenvoudigste programma om te maken, dat is iets wat de internationale markt ook nog een beetje afschrikt.


Internationaal hoop ik “Sorry Voor Alles” nog wat te kunnen uitbreiden en de consultancy van die buitenlandse producties voor mijn rekening te nemen.


Nationaal hoop ik vooral iets nieuws te maken en te bewijzen dat ik meer ben dan die geluksvogel wiens eindwerk het tot een Emmy-award-winning show schopte.
Ik moet dringend nog eens in bad. (lacht)


Over nieuw televisiewerk doet de gelauwerde maker vooralsnog geheimzinnig. Wij zijn alvast benieuwd wat Kamiel en zijn team in 2018 voor de kijker in petto hebben. (TG)
 

 

Kamiel, hier rechts op de foto met presentator Adriaan Van den Hoof, is een alumnus van het RITCS. Met het winnende “Sorry voor Alles” studeerde hij af aan deze School of Arts.                                                                    (foto's (c) Kamiel De Bruyne)

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons