Eerste aflevering van In Focus: ‘Dear Angels’ van Heleen De Clercq en Charlotte De Cort
Eerste aflevering van In Focus: ‘Dear Angels’ van Heleen Declercq en Charlotte De Cort
december 11, 2019

In Focus is een samenwerking tussen VRT, Toneelhuis en Sabam for Culture. In drie afleveringen krijgen drie jonge, beginnende filmduo’s de kans om het centrale thema van drie verschillende theatervoorstellingen open te trekken voor een breder publiek.

De eerste aflevering is de documentaire ‘Dear Angels’ van Heleen Declercq en Charlotte De Cort in het kader van het theaterstuk ‘Angels in America’ van Tony Kushner. Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal hebben deze moderne klassieker over de aidscrisis in de jaren tachtig herwerkt tot een Vlaamse voorstelling.

In de korte documentaire reflecteren twee generaties LGBTQIA+’ers over vroeger en nu.  Ze delen hun eerder sombere ervaringen over wat vroeger niet of nauwelijks aanvaard werd met ons. Declercq en De Cort brengen de verhalen sfeervol en esthetisch in beeld op dromerige muziek van Liesa Van der Aa en Jonas Verstraeten.

Eindigen doet de documentaire met de inspirerende boodschap van de Amerikaanse danser en acteur Darryl E. Woods, die het verhaal van ‘Angels in America’ vanop de eerste rij meemaakte: “Enjoy life. Go for it. Grab it. Take it. It’s yours. You deserve it. And love yourselves, most of all.”

De voorstelling ‘Angels in America’ speelt van 7 november tot en met 22 februari in Toneelhuis en op tournee.

 

Dear Angels from Toneelhuis on Vimeo.

(copyright foto: Charlotte De Cort)

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons