La Caravane du Cafard
Focus op een BIFFF-talent: Arno Pluquet
april 20, 2017

La Caravane du Cafard, een intrigerende titel voor een op zijn zachtst gesproken intrigerende film. Vers uit de oven en de selectie van het Internationaal Festival van de Fantastische Film, waar de bloedstollende prent vorige week in première ging.
In deze docufictie mengt regisseur Arno Pluquet zich met een cameraploeg in de intimiteit van een Belgisch gezin. Aanvankelijk lijkt het om een normaal gezin te gaan, zij met het nodige gekibbel, maar gaandeweg onthult het zijn ware identiteit.
Onverschillige, gewetenloze, bloederige killers vertonen geen enkel spoor van menselijkheid meer. Moordpartijen zijn dagelijks, dode lichamen stapelen zich op…

Ten slotte worden de geheimen ontrafeld van een gezin dat uit elkaar spat.
De regisseur laat zijn ploeg steeds meer deelnemen aan de handelingen.
Hij vergeet de camera en wordt meer dan een gewone toeschouwer, hij wordt een medeplichtige van de moordpartijen. Arno bereikt zijn doel en slaagt erin om zijn film te maken, die een soort mix is tussen het onvermijdbare programma Strip-Tease en de horrorfilms van de jaren ‘80.

 

La Caravane du Cafard wordt de komende maanden nog vertoond in Doornik en wellicht op meerdere festivals.

Nog in de pipeline van de regisseur: Mad love at home, een film over partnergeweld die uitkomt in mei en waarmee Arno een gooi doet naar diverse festivals zoals het Fiff. Momenteel is hij alweer volop bezig met de opnames van zijn volgende film. Dat wordt een horrordrama getiteld Le chimpanzé et les cigarettes de ma mère. (TG)

http://www.bifff.net/fr/pluquet-arno/

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons