Freaky Age

share

Freaky Age presents “Inner Stranger”: “Wij zijn klaar voor de festivalweides”

mei 31, 2017

De Ternatse indierockband Freaky Age staat intussen dertien jaar op de planken. Oprichters Lenny en Matthias waren amper elf toen ze aan hun avontuur begonnen. Anno 2017 schrijven deze jonge wolven alweer een boeiend nieuw hoofdstuk. Na pareltjes als (From the heart of) Glitter Lake, Living in Particular Ways en Every Morning Breaks Out, trakteren ze ons op hun inner stranger. Bij frontman Lenny Crabbe polsten we naar de making of van hun gelijknamige nieuwe album en highlights in ruim een decennium Freaky Age.
Lenny: Als ik terugkijk op alles wat we de afgelopen jaren hebben mogen meemaken, is het best moeilijk daar één hoogtepunt uit te kiezen. Een tiental radiosingles, zoveel herinneringen aan zoveel festivals en clubs in binnen en buitenland, een uitnodiging om op het SXSW Showcasefestival te gaan spelen in Austin, Texas, nominaties voor Mia’s, MTV & TMF Awards… Dat zijn allemaal dingen waar we erg trots op zijn en momenten die we even hard koesteren. Voor mezelf is het absolute hoogtepunt dat ik dit nog steeds allemaal aan het beleven ben met diezelfde drie kerels, en dat elk laatste optreden nog steeds beter is dan dat ervoor.
Aan dat podiumplezier breit de band graag ooit een vervolg aan in de far west en… east, zo blijkt.
Lenny: Ik heb zelf altijd gezegd dat ik graag eens op SummerSonic Festival in Japan zou spelen. Hoewel dat iets heel specifieks is, lijkt mij dat een grave plaats om eens te gaan touren. Daarnaast zou ik ook geen neen zeggen tegen een extensieve tour in de States.

Dichterbij huis blikt de band met veel enthousiasme terug op hun releaseconcert in AB eerder dit jaar.
Lenny: Onze album release show in de AB was iets waar we lang naar uit hebben gekeken. Dat de show enkele maanden op voorhand uitverkocht was, maakte het des te plezanter om na vier jaar in de studio met ons nieuw album Inner Stranger naar buiten te treden. Ik denk dat we allemaal enorm genoten hebben van die avond. Als kers op de taart heeft één van onze beste vrienden na de show zijn vriendin ten huwelijk gevraagd op’t podium. We gaan die nacht niet snel vergeten.

 De "making of" van Inner Stranger werkte ook louterend voor de groep.
Lenny: Muzikaal is het zoals altijd een beetje een mengelmoes van dingen waar we op dat moment naar luisteren en hoe we ons voelen. Tijdens de opnames van Inner Stranger is er nogal veel naar nineties bands geluisterd. Het is ondertussen ons 4de album, en we hebben ergens wel een recept gevonden en weten wat voor ons werkt en wat niet. Dit keer wilden we back to the basics, je hoort een band in a room zonder tierlantijntjes, strijkkwartetten of blazersensembles. De teksten zijn zoals altijd gegrepen uit situaties of verhalen uit mijn eigen leven. Het introspectieve, het alles in vraag stellen, is iets wat ik niet alleen in mijn songs doe. Het is een beetje een vorm van therapie.

We kijken er na die jaren in de studio enorm naar uit om met Inner Stranger losgelaten te worden op festivalweides met bekers lauwe pils. Binnenkort worden de zomerfestivals aangekondigd en in het najaar zullen de festivals plaatsmaken voor clubshows. Ik blijf intussen non-stop bezig aan nieuw materiaal. (TG)

Freaky Age dat zijn Lenny Crabbe, Mathias Declercq, Jonas Pauwels en Wouter Van Den Bossche
(c) Anke De Backer

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons