FBM
Fund Belgian Music schiet muzikanten te hulp: tot 7.500 euro steun voor uw nieuwe plaat!
januari 31, 2022

Fund Belgian Music (FBM) - Het nationaal relancefonds voor de muzieksector - lanceert haar derde projectoproep: Bent u muziekauteur of uitvoerend muzikant en kan u alle hulp gebruiken voor de creatie van uw nieuwe plaat? Vraag dan nú uw steun aan en ontvang tot 7.500 euro voor uw project.

Aangezien concertvergoedingen voor veel muzikanten de belangrijkste bron van inkomsten vormen, en ook andere vergoedingen zoals auteursrechten, naburige rechten en de fysieke verkoop als gevolg van de coronacrisis sterk daalden, dreigt voor veel artiesten de investering in creatie en productie van nieuwe muziek stil te vallen.  

Dat bleek al uit de vorige projectoproepen. FBM ontving al meer dan 700 aanvragen, goed voor een totaalbedrag van meer dan 4 miljoen euro aan steun. 

Daarom biedt het fonds, een initiatief van Sabam for Culture, PlayRight+, De Muziekgilde en Facir, opnieuw een antwoord op deze prangende vraag vanuit de sector om financiële ondersteuning.

Vraag uw steun aan

Bent u muziekauteur (componisten of tekstschrijvers) of uitvoerend muzikant (solo, band of ensemble) en kan u alle hulp gebruiken voor de creatie van uw nieuwe plaat? Vraag dan nú uw steun aan en ontvang tot 7.500 euro voor uw project.

Praktisch

Ontdek de selectiecriteria en dien uw aanvraag in via de website van De Koning Boudewijnstichting. Dat kan nog tot en met 28 februari 2022

Een jury, bestaande uit deskundigen vanuit de sector, beoordeelt vervolgens elke aanvraag. 

In mei maakt FBM de geselecteerde projecten bekend.

Meer info via de website van Fund Belgian Music.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons