fbm
Fund Belgian Music steunt de opname van 90 muziekalbums
juni 13, 2022

In het voorjaar lanceerde Fund Belgian Music (FBM) zijn derde projectoproep. Muziekauteurs en muzikanten konden steun vragen om de opnamestudio in te duiken. En dat deden zij massaal. 90 projecten kunnen samen rekenen op ruim 141.000 euro. Deze steun is broodnodig voor de auteurs en muzikanten.

Belgische muzikanten leden de afgelopen jaren grote verliezen. Daar wil FBM - het nationaal relancefonds op initiatief van Sabam for Culture, PlayRight+, De Muziekgilde en Facir – iets aan doen. Het lanceerde zijn derde projectoproep waarbij Belgische muziekauteurs en muzikanten financiële steun konden aanvragen om nieuw materiaal op te nemen in professionele omstandigheden.  

De nood blijft enorm 

In het kader van deze oproep ontving FBM maar liefst 484 aanvragen, die samen goed waren voor een bedrag van 2,2 miljoen euro en een muzikale investering van meer dan 8 miljoen euro. 

Uit deze cijfers blijkt dat zowel opkomende als gevestigde talenten nog steeds te lijden hebben onder de gevolgen van de coronacrisis. Zo blijven ze het moeilijk hebben om hun projecten te pre-financieren. 

Ruim 141.000 euro steun

Na rijp beraad selecteerde een jury van muziekprofessionals 90 projecten van opkomende en gevestigde muzikanten uit alle muziekgenres. Deze projecten plannen een release tussen 1 juli en 31 december 2022.

Op die manier gaat waardevolle muziek van morgen niet verloren en krijgen Belgische muzikanten de kans om hun productie op een zorgvuldige en professionele manier tot stand te brengen.

Ontdek alle projecten.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons