share

Heropening van Cinema Palace in centrum Brussel

februari 15, 2018

Binnen enkele weken opent de beroemde Cinema Palace op de Anspachlaan opnieuw de deuren voor het grote publiek. Het project, onder leiding van Luc Dardenne, nam maar liefst 15 jaar in beslag. In de bioscoop zullen vooral – maar niet alleen – auteursfilms worden geprogrammeerd.

Bijna 15 jaar heeft het geduurd voordat de ‘Palace’ weer open kon, een periode die nodig was om de bioscoop grondig te renoveren, een stevig kapitaal op te bouwen én een gemotiveerde raad van bestuur te vinden.

De Palace wil vooral een gezellige plek zijn, waar er plaats is voor artistieke ontmoetingen, professionele vergaderingen en voor gerichte evenementen rond auteursfilms.
Toeschouwers kunnen er ook zes dagen op zeven terecht voor een hapje of een drankje.

De programmatie zal niet alleen uit auteursfilms bestaan. Ook films voor het grote publiek die qua thema de lijn van de bioscoop volgen, krijgen een plaats.

De Palace (vroeger cinema ‘Kladderadatsch’) opende de deuren voor het eerst in 1913. In die tijd bood de cinema plaats aan bijna 2.500 toeschouwers. Het was daarmee de grootste cinemazaal in de hoofdstad.

De Franse Gemeenschap is sinds 2001 eigenaar van het pand en investeerde in 2006 fors in de renovatie van dit art-decogebouw.

Binnen enkele dagen kan je ook terecht op de website van de bioscoop. Neem dus zeker eens een kijkje!

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons