Jef Vermassen

share

Jef Vermassen bij Sabam

mei 14, 2018

Sabam heeft een nieuwe markante auteur in haar schrijversrangen.   Met “Moordenaars en hun motieven” en  “Meester, ik heb geen tranen meer” schreef Jef Vermassen zich een weg naar de bestsellerslijsten.  Beide titels werden intussen meermaals heruitgegeven.
Van “Moordenaars en hun motieven” (uit 2004), gingen intussen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank.

Zo groeide de toppleiter uit tot één van de grote publiekstrekkers/best verkochte auteurs op de jongste boekenbeurs.  Intussen heeft de advocaat het beheer van zijn auteursrechten aan Sabam toevertrouwd.

Van beheersvennootschap Reprobel ontvangt Sabam jaarlijks reprografierechten. Onze auteurs krijgen deze rechten, o.a. afkomstig van fabrikanten van kopieermachines, op hun beurt doorgestort. Dat gebeurt op basis van de gegevens in hun aangiftes bij Sabam (oplage, aantal pagina’s enz.)


Jef Vermassen: "Ik was aangenaam verrast toen ik meer vernam over het bestaan van deze rechten.
Toen ik voor het eerst met Sabam kennismaakte, stond ik aan de andere kant, als jeugdclubverantwoordelijke/organisator. Als auteur stond ik er niet meteen bij stil. Ik ben dus bijzonder blij dat jullie contact hebben opgenomen."


Werkt u momenteel aan een nieuw boek?
“Nog niet, ik las nu even een rustpauze in, dat heb ik beloofd aan mijn familie (lacht). Maar daarna begin ik aan mijn derde boek. Ik kan het niet laten, dat weet ik van mezelf.”

 

© Thomas Vanhaute

Jef Vermassen: “De insteek voor een volgende publicatie? Ik speelde met het idee om mijn ervaringen met justitie te delen met een kritische blik maar dat is nog aan het rijpen. Mogelijk komen eerst nog een aantal grote processen in boekvorm aan bod.”

Aan het ophefmakende proces Hardy dat eerder dit jaar werd gevoerd, wil de auteur een eerste hoofdstuk wijden.
“Maar dan vanuit het standpunt van de advocaat in plaats van de journalist. Dat vraagt een andere benadering…” legt Vermassen uit. “Ook aan de zaak De Gelder wil ik een hoofdstuk wijden. Maar niets ligt vast, we zien nog wel.”

“Over een paar maanden wil ik het bureau hier overlaten. Dan doe ik enkel sporadisch nog moordzaken en geef ik lezingen. De vrije tijd die ik over houd wil ik opvullen met schrijven.” (TG)

Ook auteur van boeken maar nog geen lid van een auteursvereniging? Of wel al lid van Sabam maar stuurt u ons nog geen reprografie aangiftes van uw publicaties? Verneem snel meer uitleg over wat u kan doen via deze link.

http://www.sabam.be/nl/voor-auteurs/visuele-kunsten/reprografie

 

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons