Theater
Jonas Baeke wint de TAZ Creatiebeurs Jonge Makers 2022
oktober 6, 2022

Samen met Theater Aan Zee en De Grote Post ontwikkelde Sabam for Culture de ‘TAZ Creatiebeurs Jonge Makers’, gericht op laureaten van Theater Aan Zee. Zo wil Sabam for Culture op een duurzame manier investeren in het werk van jonge makers. 

“Via Sabam for Culture zetten wij onder andere onze schouders onder initiatieven die jonge talenten steunen in hun ontwikkeling. Met deze creatiebeurs geven we de laureaat de kans om zich verder te ontplooien in een professionele context, en bieden we de middelen én de ruimte om te werken aan een nieuwe voorstelling.” motiveert Maud Van de Velde, Head of audiovisueel, theater & dans, visuele kunsten en literatuur.

Jonas Baeke (die eerder op TAZ#22 stond met BAMBIRAPTOR en Pinokkio) wil met Bullsh**JOBS een familievoorstelling maken over administratie. Volgens hem een job die uitgevonden is door een gemeen clubje van mensen die de bevolking wil bezig houden en afleiden van het zinvolle.

Baeke pitchte zijn idee op het KIEM festival waar vier beginnende kunstenaars hun project kwamen voorstellen. De jury werd gecharmeerd door zijn taalgevoeligheid, zijn eerlijke engagement, de manier waarop Jonas met dit thema aan de slag wil gaan en zich laat omringen. Op een intelligente manier vertaalt Jonas de inhoud naar een kinderlijke wereld waar de volwassenen de ene spiegel na de andere krijgt voorgehouden.

“Ik heb er vooral heel veel zin. Ik vind het een belangrijk thema en wil het met zoveel mogelijk mensen delen. Ook gaat mijn liefde uit naar de andere laureaten, Sophia, Marie, Jeff, Bas en Femke. En graag wil ik TAZ, De Grote Post en Sabam bedanken voor hun vertrouwen" zegt Baeke.“Het punt van de voorstelling wordt zeker niet dat de wereld nog veel efficiënter kan. Eerder wil ik de absurditeit aantonen van een situatie waarin we collectief zitten, en daarna kijken wat een alternatief zou kunnen zijn.”

Jonas ontvangt 10.000 euro (voorzien door Sabam for Culture en TAZ) en mag rekenen op een residentie van 2 weken in De Grote Post. Het geselecteerde project wordt ook getoond op TAZ#23 of TAZ#24. Jonas krijgt hierbij ook ondersteuning van de artistieke kern van TAZ en De Grote Post.
 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons