Luc MIshalle

share

Luc Mishalle wint als eerste Belg belangrijkste Cultuurprijs van Europa

mei 12, 2017

Het befaamde Belgische blaasinstrument zorgt dagelijks voor wereldwijde muzikale interactie. De Brusselse saxofonist/componist Luc Mishalle is ook zo’n bruggenbouwer.
Hij mag dinsdag, op Europadag, samen met drie andere Europeanen de Princess Margriet Award for Culture in ontvangst nemen. Hij is de eerste Belg die deze belangrijkste Europese cultuurprijs wint.

Deze bezieler van Met-X, productiehuis voor grootstedelijke muziek, is al jaren de drijvende kracht achter heel wat andere interculturele muziekprojecten die tot doel hebben verbondenheid en wederzijds begrip te creëren tussen verschillende groepen in de samenleving. De doorslaggevende reden om hem te eren met de Princess Margriet Award for Culture.
Sinds 2008 wordt deze prijs uitgereikt door de European Cultural Foundation om mensen en organisaties te belonen, die via culturele initiatieven willen werken aan een inclusiever Europa en die tegenstellingen willen overbruggen in plaats van ze te benadrukken.

Eerdere laureaten: cultuurtheoreticus Stuart Hall (de ‘peetvader van het multiculturalisme’), theatermaker Stefan Kaegi van Rimini Protokoll (bekend van o.a. ‘100% Brussels’), de Atheense Biënnale en, vorig jaar nog, de Hongaarse theatergroep Krétakör.

Naast Mishalle vallen dinsdagavond op de prijsuitreiking in Amsterdam ook schrijfster Aslı Erdoğan (Istanbul), schrijver-wetenschapper Navid Kermani (Keulen) en kunstenaar Marina Naprushkina (Berlijn) in de prijzen. Proficiat!

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons