Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Maarten Devoldere en Jinte Deprez (Balthazar) winnen MIA beste auteur/componist
Maarten Devoldere en Jinte Deprez (Balthazar) winnen MIA beste auteur/componist
februari 7, 2020

De prijs voor beste auteur/componist ging naar Maarten Devoldere en Jinte Deprez van Balthazar. Ze kregen de MIA uit handen van StuBru presentatrice Eva De Roo en droegen hem op aan een zekere ‘Thibault uit het vijfde middelbaar’.

Maarten en Jinte over de prijs: "Als pubers begonnen we songs te schrijven voor we deftig een instrument konden bespelen. 20 jaar later merken we dat we nog steeds geen instrument kunnen bespelen maar het schrijven is still going strong. Danku Sabam voor de erkenning, danku Tijs, Simon en Michiel om ons te laten horen hoe onze nummers klinken."

Na een creatieve pauze waarin beide frontmannen zich even concentreerden op hun zijprojecten, J. Bernardt en Warhaus, stond 2019 weer helemaal in het teken van Balthazar. Er was niet alleen een prachtig nieuw album, ‘Fever’, maar ook een uitgebreide Europese tour. En het wordt er niet bepaald rustiger op. De komende maanden kan je ze live aan het werk zien en nieuwe single ‘Halfway’ lonkt naar meer.

De overige sectorprijzen gingen naar Charlotte Adigéry (Beste artwork voor haar album ‘Zandoli’ met een design van Joelle Dubois), Angèle (Beste videoclip voor ‘Balance Ton Quoi’ en Beste live act) en Stef Kamil Carlens (Beste muzikant). David en Stephen Dewaele van Soulwax mochten dan weer naar huis met de prijs voor Beste producer.

Naast de Ultratop, de officiële hitparade van België, kreeg ook Arno Hintjens een Lifetime Achievement Award uit handen van zijn broer Peter. Voor een volledig overzicht van alle MIA’s, kan u terecht op een.be.

Photo credit: VRT/Jokko

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons