Mamma Mia! Björn Ulvaeus wordt nieuwe voorzitter van CISAC
Mamma Mia! Björn Ulvaeus wordt nieuwe voorzitter van CISAC
mei 29, 2020

De Zweedse zanger, gitarist en componist Björn Ulvaeus is vandaag verkozen tot voorzitter van CISAC, de overkoepelende organisatie van auteursverenigingen wereldwijd, waar ook Sabam lid van is. Hij volgt zo de Franse pionier in elektronische muziek Jean-Michel Jarre op. CISAC vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 230 auteursverenigingen in ruim 120 landen, die samen de belangen van meer dan 4 miljoen creatieve kunstenaars behartigen. 

Als medeoprichter van de Zweedse popgroep ABBA schreef Ulvaeus meer dan 150 hits, waarmee de groep wereldberoemd werd. Daarnaast zet hij zich al jarenlang in voor de rechten van creatieve kunstenaars opdat zij een eerlijke vergoeding zouden krijgen voor hun werk. Een opzet waar Sabam zich volledig achter schaart. Ulvaeus kent de creatieve industrie ook door en door en is dus uitermate geschikt om CISAC de komende drie jaar voor te zitten. Onder zijn voorzitterschap zal CISAC blijven streven naar meer rechten en een hogere vergoeding voor creatieve kunstenaars wereldwijd in vijf domeinen: muziek, audiovisueel, visuele kunsten en theater & literatuur. 

“Als voorzitter van CISAC zal ik proberen om de volgende generatie van creatieve kunstenaars te helpen in hun werk. Ik geloof volledig in de missie van CISAC om betere en eerlijkere voorwaarden te garanderen aan alle creatieve kunstenaars. Ik ben dan ook erg enthousiast over de kansen die ons te wachten staan en kijk uit naar onze samenwerking”, aldus Ulvaeus. 
 

© TT News Agency, Zap PR

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons