Nele needs a holiday itv

share

Nele needs a holiday: “Mijn muziek is wijzer dan ik”

oktober 26, 2017

Liefde kan veel zijn, zelfs een inspiratiebron om een buitenaards universum te scheppen.
Welkom in de wondere wereld van Nele needs a holiday.
Haar nieuwe plaat moest en zou over de liefde gaan. Maar dan wel een onromantische variant genaamd “Whole Waffle Love”,  vanuit een nood aan meer kwetsbaarheid.
Nele: "De meeste liefdesliedjes gaan over het begin van een relatie waarin alles nog rozengeur en maneschijn is…ofwel over het bittere einde. Maar er zijn veel meer aspecten van de liefde zoals je die dagelijks meemaakt.  Thema’s uit het leven gegrepen, maar die in de popmuziek nauwelijks aan bod komen."


“De mythe doorprikt”
"Er bestaat een romantische mythe over de liefde, die heel vaak wordt bezongen als ‘You’re the one”, “Jij bent mijn prins op het witte paard”, “Jij bent de enige voor mij”, “I wanna love you for ever”…
Als ik zo’n liefdesliedje hoor, dan denk ik “ ja maar hoe weet jij dat nu?”.
Die hardnekkige mythe creëert zo veel onrealistische verwachtingen.
Toch ben ik zelf een onverbeterlijke romantica. Hoewel het ook al een paar keer mislukte met die zogenaamde ware. Intussen zit ik hier nog altijd alleen, dus klopt er toch iets niet helemaal…"

“Twijfels op muziek”  
"Schrijven over mislukkingen is een constante in mijn werk. Het nummer "Next Girl" gaat over “waarom deze keer wel?” ‘Elk vijf exen hebben en toch tegen elkaar zeggen: “ik wil bij u blijven”’. Dan bedenk ik me “Ja maar, dat heb je tegen de vorige ook gezegd. Waarom zou het deze keer wel lukken?”

"Gelukkig is mijn muziek wijzer dan ik.  In mijn songs kan ik veel beter relativeren of dingen in perspectief zien.  Zelf ben ik een heel emotioneel wezen.  Daarom heb ik die muziek ook nodig. Om zin te geven aan alles wat ik meemaak, zeker als het pijn doet. Nummers schrijven zorgt voor beterschap.
Ik hou me voor dat wat er ook gebeurt, ik er altijd over kan schrijven. Er zal altijd wel iets goeds uit komen."


“Alien”
"Ik wist dat ik een plaat over de liefde ging maken. Ik had een stuk of twintig demo’s gemaakt en wist niet welke nummers kiezen. Toen zei de producer: “Schrijf een verhaal en kijk welke nummers in het verhaal passen.”  Vandaar het science fictionsprookje. Ik ben fan van het genre, ik heb alle oude Star Trek-episodes gezien. Door naar Londen te verhuizen heb ik ook echt beseft wat het is om een “alien” te zijn. Ik heb er al ontelbare keren moeten uitleggen dat “Belgisch” geen taal is (lacht).
Eens je in een Engelse pub hebt gespeeld, kun je alles aan. In Engeland wonen is een oefening in bescheidenheid."

Maar dat weerhoudt Nele niet om er hard aan haar eigen weg te timmeren. Ze is ook actrice, theaterregisseur en schrijfster. In Londen regisseerde ze al haar eigen musical "How Fail At Being Perfect". Haar monoloog "KWEST" kon ook het hoge noorden bekoren. Na Zweden ook te zien in onze eigen culturele centra.  De clubconcerten, dat wordt gewoon een feestje belooft Nele:
"Er zitten wel theatrale elementen in. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe manieren en media om te vertellen.  En om schrijven, theater en muziek met elkaar te kunnen combineren."
Helemaal in de filosofie van Sabam dus…
Nele: (lacht) "Absoluut!" (TG)


Op 8 november kan je Nele aan het werk zien in Trix. Check meer speeldata op de social mediapagina van Nele Needs A Holiday.

https://www.facebook.com/NeleNeedsAHoliday/
https://www.instagram.com/explore/tags/neleneedsaholiday/

 

Wist je dat Neles alter ego “Ney-La” voortkomt uit het feit dat niemand in Londen haar naam deftig kan uitspreken.
Nele: "Als ze mijn naam geschreven zien, zeggen ze Nellie. Dus schrijf ik het als Ney-La, dat klinkt fonetisch bijna zoals het hoort."

Red.: En van Belgium naar “Pelgium?” Ook een kleine stap?
Nele: "Misschien heeft iedereen dat wel eens, maar ik heb soms echt het gevoel dat ik van een andere planeet kom." 

Ontdek het rusteloze buitenaardse meisje “Ney-La” en haar onromantische avonturen in “Whole Waffle Love”. Toekomstmuziek voor een Youtubereeks in de making.
Nele: "Ik heb heel veel zin om het audiovisuele universum dat Nele needs a Holiday is, verder uit te werken. Ik wil graag een muzikale film of tv serie schrijven. Zo kijk ik bijvoorbeeld heel erg op naar Lena Dunham, die "Girls" heeft geschreven. Ik denk dat er in mij ook wel zoiets zit."

 

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons