Portland
Organiseert u een evenement in het kader van De Warmste Week?
december 11, 2019

Net als elk jaar worden er in deze periode veel evenementen georganiseerd voor de Warmste Week door mensen met een groot hart. Evenementen waar ook wel eens muziek bij wordt gebruikt.

Sabam mag geen vrijstelling of verlaging van de auteursrechten toestaan. Dit heeft niets te maken met winstbejag want Sabam is een non-profitorganisatie. De reden is simpelweg dat Sabam niet vrij mag beschikken over de rechten van haar leden.

Dat zit zo: Belgische en buitenlandse auteurs en componisten vertrouwen ons het beheer van hun rechten toe. Dat wil zeggen dat wanneer hun muziek wordt gespeeld, die auteurs rekenen op Sabam om hiervoor een vergoeding te ontvangen.

U kan uw licentie gemakkelijk aanvragen via eLicensing, onze online tool. U kan hier ook een simulatie doen om het bedrag aan auteursrechten te kennen of uw factuur te controleren.

Natuurlijk zijn onze auteurs, componisten en uitgevers niet onverschillig voor de vele mooie evenementen die in deze periode voor het goede doel georganiseerd worden. Daarom steunt Sabam namens haar leden diverse acties in het hele land, waaronder Rode Neuzen Dag, Télévie en verschillende kleinere initiatieven. En natuurlijk ook de Warmste Week. Vlak voor hun optreden, overhandigde Portland in naam van Sabam en al haar auteurs een cheque. Met deze steun draagt Sabam haar steentje bij en geeft ze haar auteurs tegelijk waar ze recht op hebben.

We wensen alle organisatoren van initiatieven voor het goede doel veel succes bij de verwezenlijking van hun projecten.

Portland
@Jokko

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons