ResiliArt
‘ResiliArt’ – Samen de uitdagingen van Covid-19 overwinnen
april 15, 2020

Op 15 april om 14u vindt ‘ResiliArt’ plaats, een virtuele rondetafel die in goede banen wordt geleid door Jean-Michel Jarre en gezamenlijk georganiseerd wordt door UNESCO en CISAC  (die wereldwijd 232 auteursverenigingen vertegenwoordigt). Deze rondetafel is bedoeld om de wereldwijde creatieve gemeenschap en regeringen samen te brengen.

Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de periode na Covid-19 en samen de nodige acties te ondernemen, is het belangrijk dat elke speler in de wereldwijde creatieve gemeenschap en de culturele sector zijn stem kan laten horen.  

“We moeten cultuur beschouwen als onderdeel van de strategie om uit de huidige crisis te komen, en bij de uitwerking van deze strategie is een belangrijke rol weggelegd voor de scheppende kunstenaars. Het is tijd dat de culturele en creatieve sectoren zich verenigen, bijeenkomen, discussies voeren en oplossingen vinden in alle landen. Er moet rekening worden gehouden met diverse informatie, gegevens en oplossingen. Niets van dit alles kan worden bereikt zonder de inbreng van de hele creatieve gemeenschap op mondiaal niveau”, zegt Jean-Michel Jarre, voorzitter van CISAC.

Deelnemen aan het evenement kan hier vanaf 14u.

Wilt u meer weten over het initiatief ResiliArt? Klik hier.

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons