Week van de Belgische muziek
Sabam for Culture ♥ de Week van de Belgische muziek
februari 10, 2021

Nog tot en met Valentijn vieren we de Week van de Belgische muziek, een initiatief van de VRT en VI.BE mét de steun van Sabam for Culture. Het doel? Muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen muzieksector een hele week lang in de spotlights zetten!

Ontdek de initiatieven die we steunen:

VRT 

Met onze steun organiseert de VRT twee unieke muziekshows waarin Belgische artiesten hun hits én het podium delen met hun grote idool of een bevriende collega. Twee avonden lang tonen ze hun liefde voor hun fans en voor elkaar, en hun passie voor muziek.

Ook in de dagelijkse programma’s op Eén komen artiesten en muziek van hier extra aan bod. Verder brengt Canvas deze week Hoop doet leven, de film van Will Tura die met de steun van Sabam for Culture werd gemaakt.

Als partner van de Toots Sessies kijken we ook uit naar herhalingen van enkele opmerkelijke muziekoptredens van onder andere Meskerem Mees, Nordmann, Dirk., The Radar Station en High Hi. 

Op zondag 14 februari nemen we een kijkje achter de schermen van de Toots Sessies, met een aantal best of-momenten en interviews met mensen uit de sector (bv. roadies, tourmanagers, concertprogrammatoren,…) die allemaal geraakt zijn door de crisis.

Podium 19

Sabam for Culture steunt Podium 19, het nieuwe virtuele podium op tv én online dat deze week uitpakt met verschillende muziekconcerten. Zo trakteert de AB ons op een aantal legendarische Belgische concerten en schenkt het met BLOOM TOWN aandacht aan opkomend talent.

Belgian World Music Network Night 

De jaarlijkse showcase-avond van het Belgian World Music Network kon uiteindelijk toch doorgaan, mede dankzij onze steun. Vier groepen en twee dj’s speelden tijdens een livestream het beste van wat de Belgische muziekscène actueel te bieden heeft op het vlak van folk, world en global music.

Herbekijk het programma. 

Flanders Folk Awards

Vlaanderen bulkt van het folktalent. Dat wil het Flanders Folk Network aan het grote publiek en aan het nationale en internationale muzieklandschap bekendmaken. Voor het eerst worden de Flanders Folk Awards uitgereikt. En Sabam for Culture overhandigt er de prijs voor het beste folkalbum. 

Concours Circuit

Een niet te missen evenement voor de opkomende muziekscene in de Franse Gemeenschap. Concours Circuit is dé springplank voor artiesten met alternatieve muziek en frisse ideeën! Van de meer dan 300 muzikale projecten schieten er nog maar vier over! Zij strijden voor de podiumplaatsen.

Volg de finale zondag 14 februari live.
 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons