Music
Sabam for Culture geeft duwtje in de rug ter waarde van € 100.000
februari 21, 2020

Sabam for Culture, het culturele luik waarmee Sabam evenementen steunt en beurzen geeft aan haar leden, maakt dit jaar € 100.000 vrij om talent dat zich in de kijker zet een extra duwtje in de rug te geven. Dit bedrag dient niet alleen om auteurs en componisten te belonen voor hun werk, maar ook en vooral om hen te ondersteunen bij het verdere verloop van hun carrière. Sabam for Culture wil hiermee een signaal geven in tijden van besparingen op cultuur.

Eerste laureaten

De eerste laureaten zijn ondertussen bekend. Zo wonnen eerder deze maand Maarten Devoldere en Jinte Deprez van Balthazar de MIA voor beste auteur/componist. En gisteren mocht Loïc Nottet deze prijs op zijn naam schrijven tijdens de Décibels Music Awards . Bovenop de prijs kregen ze ook een ondersteuning ter waarde van € 5.000, die ze vrij kunnen besteden aan het beurzenaanbod van Sabam for Culture.

Sabam for Culture?

Onder de vlag van Sabam for Culture steunt Sabam culturele en educatieve activiteiten die het repertoire van Sabam in alle disciplines promoten en verspreiden, en de creatie van werken stimuleren.

Zowel jonge talenten als gevestigde waarden die lid zijn van Sabam kunnen aanspraak maken op een van de beurzen die we aanbieden in verschillende disciplines. Verder zetten we hun succes extra in de verf aan de hand van verschillende prijzen. Ook projecten en organisaties in binnen- en buitenland komen in aanmerking voor financiële steun.

Sabam for Culture vindt steeds meer ingang bij haar leden én binnen de sector. Het aantal steunaanvragen neemt jaar na jaar toe. In 2019 steunde Sabam for Culture met een budget van € 1,5 miljoen meer dan 560 initiatieven:

  • 290 beurzen
  • 50 prijzen
  • 150 evenementen en projecten
  • 60 giften
  • 18 ondersteuningen aan federaties

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons