Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 30 september en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Tot 30 september kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 84 84.

Wall of books
Sabam for Culture staat bij lezing garant voor een eerlijke vergoeding
september 4, 2020

Door de Coronacrisis werden de lezingen van onze auteurs de afgelopen maanden massaal geannuleerd. Die vormen nochtans een belangrijke bron van inkomsten en brengen hen rechtstreeks in contact met hun publiek. Nu de cultuursector voorzichtig heropstart wil Sabam for Culture de organisatie van deze lezingen opnieuw stimuleren en stellen we ons garant voor een eerlijke vergoeding. Daarom voorzien we een bijkomende vergoeding van € 100 voor elke lezing die tot en met 31 december in een professionele context wordt georganiseerd. 

Voorwaarden?

 1. Auteurs die lid zijn van Sabam kunnen deze beurs aanvragen. 
 2. De lezing is géén organisatie van de auteur. De organisatie vergoedt de auteur. Die vergoeding bedraagt minimum € 100. 
 3. De lezing vindt plaats in een professionele context: in culturele centra, scholen, boekenwinkels, bibliotheken ea. 
 4. De organisatie garandeert een aanwezigheid van minimum 25 toeschouwers.
 5. Lezingen van nieuwe uitgaven (=publicaties vanaf januari 2019) krijgen voorrang.
 6. Auteurs die lezingen tussen maart en juli zagen wegvallen krijgen voorrang. 
 7. De extra vergoeding bedraagt € 100. Eenzelfde auteur kan deze beurs maximaal drie keer aanvragen. Auteurs die de beurs voor de eerste keer aanvragen krijgen voorrang.
 8. De auteur heeft minimum één publicatie op zijn of haar palmares, uitgebracht bij een erkende uitgever. De uitgever bracht minstens 3 werken uit op reguliere basis (=minimaal één uitgave per jaar). 

Interesse?

 • Stuur je aanvraag naar sabamforculture@sabam.be;
 • Toon aan dat de lezing aan bovenstaande voorwaarden voldoet;
 • Voorzie je aanvraag van de nodige bewijsstukken.

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons