Industry day
Sabam @ Filmfest Gent 2018 - Film & music maestro!
oktober 1, 2018

Sabam en Filmfest Gent, ook deze herfst traditioneel trouwe partners, hebben opnieuw een goed gevuld programma in petto voor makers en liefhebbers.
Onze jaarlijkse filmavond trakteert dit jaar op het Amerikaanse debuut van Felix Van Groeningen. Hij draaide zijn Beautiful Boy voor het productiehuis van Brad Pitt. Het festival sluit tevens af met deze veelbelovende productie. Maar voor het zover is, zet ook het vermaarde filmmuziekluik de toon in Gent.

De nieuwe zoektocht naar ruwe diamanten in de compositiewedstrijd voor jonge internationale componisten kent haar apotheose tijdens de World Soundtrack Awards.  Wij zijn alvast benieuwd wie er naar huis gaat met de “Sabam Award for Most Original Composition by a Young Composer” t.w.v. 2.500 euro. Deze editie kregen de kandidaten de opdracht om muziek te componeren bij een scène uit de animatiefilm 'Grave of the Fireflies' uit 1988 van Isao Takahata.  And the nominees are: Logan Nelson (V.S.),  Stefan French (Ierland) en Bruno Ferreira (Portugal).De jury o.l.v. maestro Dirk Brossé maakt op 18 oktober bekend welke nieuwe score hen het meest kon bekoren.

Maken ook kans op een WSA dit jaar: voor de beste originele score voor een Belgische productie: Valentin Hadjadj voor ‘Girl’, Raf Keunen voor ‘Le Fidèle’ en de Nederlander Rutgers Reinders voor ‘Zagros’, die in 2017 de prijs voor Beste Film op Film Fest Gent won. Eén van hen treedt in de voetsporen van Jef Neve, die in 2017 zijn score voor ‘Sprakeloos’ (Hilde Van Mieghem) bekroond zag.
Met de Discovery of the Year Award wil de WSAwards jonge internationale talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren. Behalve een prijs in ontvangst nemen, kan de winnaar op de volgende uitreiking optreden. De genomineerden zijn Valentin Hadjadj, Laurent Eyquem, Tamar-kali, Amelia Warner en Hildur Guðnadóttir.

 

Tips & tricks van filmgrootheden

Van 16 tot 18 oktober gonst het van weetjes en tips uit het vak, ook toegankelijk voor een breed publiek. Sound editor Val Kuklowsky ("Independence Day" en "Game of Thrones") geeft op 18 oktober een masterclass Sound Mixing & Editing en Film Music & Sound Seminar verwelkomt op 16 oktober de beroemde componist Carter Burwell. Hij telt onder anderen Joel en Ethan Coen tot zijn spitsbroers. Voor zijn film “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” ontving Burwell in 2018 zijn eerste Oscarnominatie. Moderator dr. Martine Huvenne gaat tijdens het Seminar in Theaterzaal Vooruit met Burwell in gesprek en vraagt hem alles wat je wil weten over componeren voor film.
Interesse? Bestel tickets via deze link
https://www.worldsoundtrackawards.com/en/programme/film-music-sound-seminar/18-2001

Nog meer filmwetenschap valt er te rapen op 17 oktober.  Tijdens de Industry Day, jaarlijks internationaal netwerkmoment voor zowel jonge als gevestigde film (muziek)professionals, worden in de voormiddag masterclasses aangeboden van onder meer Lucy Bright, music supervisor en publisher bij Music Sales en de Frans-Italiaanse componist Florencia Di Concilio over orkestratie. In de namiddag staan er panelgesprekken over hot topics binnen de sector op het programma.
Interesse? Bestel tickets via deze link
https://www.worldsoundtrackawards.com/en/programme/wsawards-industry-day/18-2002

Ook niet te missen op 18 oktober in Kinepolis is de "Directors Roundtable", met o.a. Felix van Groeningen, Jakob Verbruggen en Tim Mielants. Zij gaan in gesprek met elkaar over hun ervaringen en belevenissen met regisseren in het buitenland. Een organisatie van het festival in samenwerking met de Unie van Regisseurs, powered by Sabam.

 

In samenwerking met Sabam, Sacem en Aubagne International Filmfestival host Filmfest Gent tevens opnieuw “3rd Character”. Doel van deze professionele meetings is om kandidaat-componisten in contact te brengen met regisseurs en producenten van lopende filmprojecten met het oog op mogelijke samenwerkingen in de toekomst.


Meer info op  www.worldsoundtrackawards.com
www.filmfestival.be

 

(c) ffg


 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons