Music
Sabam Jazz Awards 2017 voor Manu Hermia en Felix Zurstrassen
september 5, 2017

Afgelopen weekend was het Brusselse Marni theater de place to be voor het kruim van de Belgische jazz. In het kader van de Belgian Jazz Days werden er de 8ste Sabam Jazz Awards uitgereikt.

Het is een mooie traditie geworden. Sabam heeft een hart voor jazz en onderstreept dat met deze geldprijzen. Hiermee kunnen de winnaars de aankoop van instrumenten, studiotijd, een nieuwe website of clips financieren... Kortom alles wat hen kan helpen om verdere stappen in hun carrière te zetten.

De prijzen worden beurtelings in de beide gemeenschappen uitgereikt. Juryleden Jean-Pierre Goffin, Jean-Claude Vantroyen, Georges Tonla Briquet en Jacques Prouvost kozen deze keer twee muzikanten uit de Franstalige gemeenschap.

De jury loofde Manu Hermia (Sabam Jazz Award Gevestigde Waarde) voor zijn veelzijdigheid als artiest. Als saxofonist geankerd in de jazztraditie, het spoor volgend van John Coltrane, gepassioneerd door andere westerse en oosterse muziekstijlen, aarzelt hij niet om steeds nieuwe wegen te verkennen. Aan de Sabam Jazz Award Gevestigde Waarde is een bedrag van 10.000 Euro verbonden.

De “Sabam Jazz Award voor Jong Talent” en de bijhorende chèque van 5.000 Euro gingen naar bassist Felix Zurstrassen. Met zijn trio rijgt hij de projecten aan elkaar; Tree-Ho, LG Jazz Collective, Antoine Pierre Urbex, David Thomaere Trio, Pierre de Surgères Trio enz. Hij integreert zich telkens probleemloos in elk muzikaal avontuur, alle mogelijkheden van zijn instrumenten, contrabas en bas, explorerend. Een rijzende ster aan het jazzfirmament is geboren.

Manu en Felix treden in de voetsporen van deze vorige winnaars. Proficiat!

2016 : Peter Vermeersch (gevestigde waarde ) et Bram De Looze (jong talent)

2015 : Laurent Blondiau (gevestigde waarde) et  Antoine Pierre (jong talent)

2014: Bart Maris (gevestigde waarde) et Seppe Gebruers (jong talent)

2013: David Linx (gevestigde waarde) et Guillaume Vierset (jong talent)

2012: Kris Defoort (gevestigde waarde) et Lander Gyselinck (jong talent)

2011: Fabrice Alleman (gevestigde waarde) et Igor Gehenot (jong talent)

2010: Fred Van Hove (gevestigde waarde) et Janos Bruneel (jong talent)

 

Lovende woorden van gedelegeerd bestuurder Claude Martin voor laureaten Manu Hermia en Felix Zurstrassen (c) Massimo Municchi

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons