ADE logo
Sabam op ADE: Brussels by night
september 6, 2018

Het Nederlandse dancefestival ADE komt in zicht. Vorig jaar bundelden Poppunt en de Brakke Grond de krachten tijdens het grootste clubfestival ter wereld. Dit jaar wordt het team versterkt door Sabam For Culture, Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musique. Dit alles om de Belgische dancemuziek en haar auteurs nog meer onder de aandacht te brengen. Bij deze samenwerking staat het Brusselse nachtleven centraal: ‘Brussels By Night’

Van 17 tot 21 oktober palmt ADE opnieuw de Brakke Grond en omstreken in. Tijdens het festival zullen er heel wat dj-sets en workshops plaatsvinden. Vrijdag 19 oktober is er een sectormoment voor de Belgische dance-industrie. Dan opent het Vlaams Cultuurhuis i.s.m. Poppunt, Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam for Culture de deuren voor de Belgische en internationale muzieksector. Cultuur en culinaire toppers van eigen bodem verzekerd!

ADE focust dit jaar op hoofdsteden. Het bruisende nachtleven van onze hoofdstad mag hierbij niet ontbreken. Brussel kent een boeiend en divers nachtleven, dat voor de buitenwereld ondoordringbaar lijkt. Brussels By Night haalt een week lang Brusselse smaakmakers als Haring, Liyo (HE4RTBROKEN), Ssaliva, Simon Hold, Golin en Weird Dust naar Amsterdam. Artiesten die alles in huis hebben om de grote oversteek te maken. Verder host Koen Galle een panel over het Brusselse nachtleven, in de Brakke Grond tijdens ADE Soundlab.

Ook ADE Sound Lab vestigt zich opnieuw in de Brakke Grond en vormt zo een plek waar avontuurlijke producers en dj’s zichzelf kunnen onderdompelen in sound en tech. Al vier edities lang is Sound Lab het spannendste onderdeel van het showcasefestival, met masterclasses,  demo pitches en music talks met grootheden als de gebroeders Soulwax, Tiga en Philip Glass.

Flashback uit 2017:

(c) Sabam/KVDV

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons