The Only Way Is Up

share

Sabam-repertoire in de kijker op TAZ

juli 19, 2017

"The only way is UP". Dat geldt ook voor het bezoekersaantal van deze nieuwe must see voorstelling van Jonas Vermeulen en Boris Vanseveren. Met veel plezier zetten we hun electro-opera extra in de kijker tijdens onze jaarlijkse Sabam-avond op TAZ.
Als trotse hoofdsponsor zijn we ook elders present in de programmatie van het festival met een workshop, een debat en de uitreiking van de jong theaterschrijfprijs (meer details verderop). 

Volgende week schiet de 21ste editie van TAZ uit de startblokken, dit jaar onder impuls van gastcurator Dirk Pauwels. Artistiek leider Luc Muylaert belooft een ruim en divers programma. Van "jong werk" tot doorwinterde maar steeds weer verrassende podiumkunst. Grensverleggend muziekcollectief Bl!ndman trakteert op het openingsconcert (26.07). 

Enkele theatertoppers uit het verdere aanbod: "Zingarate" van Compagnie Cecilia (tekst/regie: Arne Sierens), "Overdue" van Black Frost (met o.a. Bart Jacobs en Mieke Dobbels), "Groupe Diane" van het Nieuwstedelijk (tekst/muziek/dramaturgie door Stijn Devillé), "Montaigne"(spel/vorm: Koen De Sutter, tekst: Alexander Roose, beeld: Sofie Muller),  "De Mensheid"(concept/regie: Josse de Pauw), "We want more" (Tristero/Transquinquennal/Kaaitheater met o.a. Kristien De Proost), "Galop" van Dolores Bouckaert e.v.a. 
Het is slechts een greep uit het brede aanbod waarin ook literatuur-, muziek- en filmliefhebbers hun gading zullen vinden.
Ontdek het volledige programma op www.theateraanzee.be

Voor aanvang van al dat moois, onze initiatieven op een rijtje.

31 juli - Masterclass/workshop “Actualiteit of documentaire ombuigen naar een theatertekst” met Stijn Devillé (Het nieuwstedelijk) + voorstelling “Groupe Diane”
16u-18u Studio +1 - DGP (workshop) - Voorstelling om 20u in Versluysidôme

Gouden theatertips en -tricks van meester Stijn Devillé verzekerd! Aansluitend kunnen de deelnemers aan deze workshop napraten aan tafel en de voorstelling “Groupe Diane” bijwonen. Inschrijven kan nog steeds via Maureen.P@tartart.be.
 

3 augustus – Debat "Wissel aan de macht"
16u KAAP/Vrijstaat O.
Met Michael De Cock (KVS), Steven Heene (NTGent), Katleen Van Langendonck (Kaaitheater) en Stijn Devillé (Het Nieuwstedelijk)

De verjonging heeft zich ingezet. Een aantal grote theaterhuizen hebben nieuwe roergangers. In Gent neemt binnenkort Steven Heene samen met Milo Rau en Stefan Bläske de NTGentfakkel over van Johan Simons, de KVS is in stevige handen van Michael De Cock, Katleen Van Langendonck is artistiek leider in het Kaaitheater en Stijn Devillé staat aan het roer van Het Nieuwstedelijk, de fusie van Braakland/ZheBilding en de Queeste. Allemaal nieuwe mensen die vertrekken vanuit een stevig uitgezet parcours.
De verschillen in aanpak zijn duidelijk of … is er toch eenzelfde onderstroom merkbaar? De ene zet in op multidisciplinariteit en stedelijkheid, de ander op coproductie met jonge gezelschappen of op internationale coproductie en samenwerking. Eén ding hebben ze in elk geval gemeen: ze maken voorstellingen die ertoe doen en die telkens weer de zalen doen volstromen.
Een babbel over tips en tricks, visie, goesting, engagement en veel gedrevenheid. Fried’l Lesage leidt het gesprek in goede banen.
Vooraf inschrijven voor dit debat is niet nodig. Inkom is gratis.

 

3 augustus - Sabamavond in de NMBS-loods met voorstelling “The Only Way is UP”
20u -NMBS-Loods - Konterdamkaai 1  Oostende

Na hun succesvolle passage met "The Great Downhill Journey of Little Tommy" (TAZ#2016) keren Boris en Jonas nu terug met Campoproductie "The only way is UP". Centraal staan vier personages, op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Hun levens… gevuld met doodgewone dingen, die niettemin grappig, spannend of ontroerend kunnen zijn. The only way is UP roept vragen op. In hoeverre bepaalt je kindertijd hoe je later in het leven staat? Is ouder worden enkel een uitvallen van mogelijkheden, of ook iets om naar uit te kijken? 
De zelfgeschreven soundtrack komt tot leven met twee dj booths die livemuziek én (neon-) quotes tegen elkaar op samplen. Een elektro-opera, zo je wil, die alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip.

Na afloop biedt Sabam, auteursvereniging van de makers van deze voorstelling, de gasten een receptie aan. Auteurs opgelet, de plaatsen zijn beperkt, reserveer dus tijdig via tania.ghyselinck@sabam.be

Tot slot reikt Sabam opnieuw de Jong theaterschrijfprijs uit op 5 augustus. Wij zijn alvast benieuwd wie er in de voetsporen van Dounia Mahammed treedt. De winnares van vorig jaar speelt deze zomer haar nieuwe voorstelling "w a t e r w a s w a s w a s s e r" (werktitel) op TAZ.  Tot in Oostende! (TG)

www.theateraanzee.be

Only way is up

beeld uit "The only way is UP"

groupediane

Fragment uit "Groupe Diane" (foto Jimmy Kets)

Michael De Cock

Michael De Cock (c) Riccardo Lorenzi

Stijn Deville - Masterclass

Stijn Devillé (c) Sabam

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons