La Sabam présente au Parlement européen pour l’édition 2019 de 'Meet the Authors'
Sabam tekent present in Europees Parlement voor Meet the Authors 2019
oktober 2, 2019

Op 25 september vond in het Europees Parlement Meet the Authors 2019 plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door GESAC, de overkoepelende organisatie van Europese auteursverenigingen, en wordt onder meer gesteund door Christian Ehler, Europarlementslid en oprichter van de werkgroep ‘Cultural and Creative Industry In Europe’.  

Meet the Authors is een plaats waar scheppende kunstenaars uit heel Europa en nieuw verkozen Europese beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten. Onze CEO Carine Libert ging er onze auteurs vertegenwoordigen en kennismaken met de nieuw verkozen parlementsleden. En ze ging niet alleen. Ook onze voorzitter Jan Hautekiet, begenadigd componist en pianist, en Stefaan Fernande, auteur, tekstschrijver en componist voor gerenommeerde Belgische en buitenlandse artiesten (waaronder Clouseau, Hadise en Yasmine) waren van de partij. Alle drie willen ze dat Europa een ambitieus cultuurbeleid voert.

Het auteursrecht staat momenteel voor veel politieke uitdagingen. De omzetting van de Auteursrechtrichtlijn in Belgisch recht is er zo één. Dit evenement biedt auteurs en mensen op het terrein de kans om rechtstreeks met de parlementsleden in dialoog te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de culturele en creatieve sector de op twee na grootste werkgever in Europa is, goed voor meer dan 12 miljoen jobs, vaak voor jonge mensen. GESAC, de koepelorganisatie die via haar leden meer dan 1,1 miljoen Europese scheppende kunstenaars vertegenwoordigt, staat volledig achter dit initiatief.  

Sabam was niet alleen in het Europees Parlement. Ook haar Europese zusterverenigingen tekenden present en hadden enkele van hun leden meegenomen, zoals Alain Chamfort, Alexandre Azaria en Michelle Leonard. In totaal waren er zo'n dertig auteurs aanwezig en meer dan veertig Europarlementsleden, waaronder David Sassoli, voorzitter van het Europees Parlement, en Mariya Gabriel, EU-commissaris voor Digitale Economie en Samenleving.

 

 

 

(photo credit: John Staples)

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons