Maud
Sabam verstevigt positie in elk van haar disciplines
september 5, 2022

Als auteursvereniging begeleiden wij u bij het valoriseren van uw creaties. Dat vereist niet alleen een goede kennis van de verschillende sectoren, maar ook inzicht in de nieuwe manieren waarop uw werken verspreid en geconsumeerd worden.

Daarover waakt Maud Van de Velde, die we op maandag 5 september verwelkomen als kersverse directeur voor het beheer van audiovisuele werken, podium- en visuele kunsten en literatuur. Serge Vloeberghs, reeds jaren actief binnen uw vereniging, neemt de leiding voor het beheer van muziekrechten. Zij worden het gezicht van hun disciplines en houden in hun respectievelijke sectoren de vinger aan de pols. Zo verstevigen we onze positie verder op het terrein.

Denk daarbij aan de mogelijkheden die de recente omzetting van de EU-richtlijn online auteursrechten met zich meebrengt, maar ook aan de ontwikkelingen op het vlak van streaming, online platformen, podcasts, games, de metaverse, enz. Onze kennis en ervaring in de verschillende domeinen en onze multidisciplinariteit zijn geweldige troeven nu er steeds meer cross-overs zijn tussen de verschillende artistieke disciplines.

Maud Van de Velde versterkt onze multidisciplinaire ambitie

Maud Van de Velde bouwde eerst een jarenlange ervaring op in de audiovisuele sector. Zo werkte ze voor Kinepolis Group, 20th Century Fox en het Antwerpse Toneelhuis. Daarnaast is ze ook lid van het bestuursorgaan van De Ensors en het Vlaams Audiovisueel Fonds. En ze doceert aan het RITCS in Brussel.

“Ik verheug mij enorm om deze uitdaging aan te gaan. Cultuur is altijd de rode draad geweest in mijn professionele loopbaan. Het is mijn passie en heeft een onmiskenbare economische waarde. Ik ben vereerd om via Sabam ten dienste te staan van u en deze sector, die zo rijk is aan talent en creativiteit.” verklaart Maud Van de Velde.

Serge Vloeberghs, een muzikale klassebak

Serge Vloeberghs is reeds jarenlang actief binnen Sabam. Als verantwoordelijke voor muziek wordt hij hét aanspreekpunt voor deze discipline en waakt hij over uw belangen in dat domein.

Met Serge hebben we een klassebak en jarenlange ervaring aan boord. Hij zal nog meer dan voordien aanwezig zijn op het terrein om de relaties met u, maar ook met de gebruikers van uw muziekrepertoire verder uit te bouwen met het oog op belangrijke win-win situaties voor beide partijen.

Maak kennis met Maud en Serge

In het kader van hun nieuwe rol zal u Maud en Serge vaker ontmoeten bij culturele evenementen. Aarzel dus niet om hen aan te spreken. Zij gaan graag met u in gesprek en nemen uw bekommernissen of suggesties mee aan boord bij het bepalen van hun prioriteiten voor de komende jaren.

 

 

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons