Stef Bos 2018

share

Stef Bos wint Zuid-Afrikaanse theaterprijs

februari 9, 2018

Gisteravond maakte de Zuid-Afrikaanse televisie tijdens een live gala de winnaar van de theaterprijs “Fiesta” bekend. Dat is niemand minder dan Stef Bos. Zijn soloproductie KERN is er de "Beste muziek theatervoorstelling van 2017".
De naam van de prijs verwijst naar de verschillende ‘Kunstefeeste’ (Theaterfestivals) waar nieuwe theaterproducties te zien zijn en beoordeeld worden.
KERN ging vorig najaar in première op het theaterfestival van Potchefstroom (Aardklop).
In 2018 zijn onze contreien aan de beurt. Met de band-versie van deze voorstelling
toert hij nu door de Lage Landen.

Stef Bos: "Het is een ongelofelijke eer om als songwriter uit de Lage Landen deze prijs te krijgen in een land dat onder mijn huid is gekropen met al zijn schoonheid en moeilijkheden. Deze prijs geeft het aangename gevoel dat de liefde wederzijds is.
Zuid-Afrika was altijd een spiegel om te zien waar ik zelf vandaan kom en dat element speelde in de solovoorstelling KERN eigenlijk de hoofdrol. Reis rond die wereld om huis toe te gaan. Praat met een vreemde om myself te verstaan
Dus ja ….Baie baie baie dankie……

"Dankie aan al die mense wat my deur die jare die land het leer ken en my inspirasie gegee het om songs te skryf in die wonderlijke taal."

Door zijn samenwerking met de legendarische protestzanger Johannes Kerkorrel kreeg Stef in de prille nineties voet aan wal in Zuid Afrika. Daarna ging hij vooral terug om met een keur aan muzikanten samen te werken (Koos Kombuis, Louis Mhlanga, Tu Nokwe, Amanda Strydom, Rhay Phiri, Sylvestre Kabassidi, de rapster Kanyi en vele anderen).
Later werd hij er gevraagd om te spelen en begon hij  steeds meer teksten te schrijven in het Afrikaans.
Een taal waarin hij zich nu op geheel eigen wijze net zo makkelijk beweegt als in zijn moedertaal.

foto's (c) Rumoer

Tour data Stef Bos

www.rumoer.be

 

Hebt u vragen? Onze Customer Service helpt u graag zo snel mogelijk verder.

 

Contacteer ons