Onze kantoren zijn dan wel nog gesloten tot 31 augustus en onze medewerkers werken thuis, toch blijven we u met raad en daad bijstaan. Uw auteursrechten worden ook zoals gepland uitbetaald.

Hebt u een vraag? Raadpleeg onze handige lijst van veelgestelde vragen. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Contacteer ons dan via het contactformulier. Zo wordt uw vraag met prioriteit behandeld. Wilt u toch liever telefoneren met ons? Dat kan elke werkdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 15u30 op het nummer 02 286 84 84.

Stijn Meuris duikt in het hoofd van Hawking tijdens Sabamavond op TAZ
Stijn Meuris duikt in het hoofd van Hawking tijdens Sabamavond op TAZ
augustus 6, 2019

Op vrijdag 2 augustus opende Theater aan Zee de deuren van het Kursaal Oostende voor Stijn Meuris. Hij presenteerde er in première zijn muzikale theatervoorstelling “Stijn in het hoofd van Hawking”. Daarin kijkt de Sabamauteur in het briljante brein van de wereldberoemde kosmoloog Stephen Hawking. Duik mee in een verhaal vol muziek, animatie, wetenschap en magie. Begeleid door meer dan twintig topmuzikanten van Room 13 Orchestra ontdekt hij de wondere wereld van wat zich boven, achter en voor ons bevindt.

Sabam nodigde voor de gelegenheid haar auteurs uit. Onder de aanwezigen: Rob Merhottein, beter bekend als striptekenaar Merho van ‘De Kiekeboes’, songwriter Stefaan Fernande, Warre Borgmans, Vincent Goeminne, Sabamvoorzitter Jan Hautekiet, Tars Lootens, Vincent Rouffaer, Delphine Frantzen, Saskia Liénard en vele anderen.

De receptie achteraf was het ideale moment om nog even na te praten over de voorstelling en de auteur te feliciteren.

Stefaan Fernande - “De voorstelling was volledig mijn ding, want ik was reeds een nerd toen dat nog allesbehalve trendy was. Ik ben fan van Stijns muziek sinds ik hem in de rockrallyfinale met Noordkaap zag. Een wereldsong als “Van God los” klonk magisch met het klassieke orkest, alsof er eventjes wel iets meer in de kosmos was.”

Rob (Merho) Merhottein - “Onderhoudende verhalen, gelardeerd met enkele van zijn bekende en minder bekende songs, dit alles overgoten met prachtige klassieke muziek van een 20-koppig orkest. Een wonderlijke mix waarmee Stijn Meuris je op een zalige wijze onderdompelt in de wereld van Stephen Hawking. Een voorstelling die blijft nazinderen.”

(photo credit : Inge Baes &  Delphine Frantzen)

share

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag verder.

 

Contacteer ons